Дивовижні печінкові котлети під грибним соусом

Котлети з печінки, найчастіше, досить сухі. Тому ми пропонуємо приготувати їх з грибним соусом. Він зробить страву більш ніжним і соковитим.

Вам сподобається це страви за простоту приготування і прекрасний смак. А ще такі котлетки мають приємний зовнішній вигляд, тому їх можна поставити на святковий стіл. Для гостей вони стануть приємним і оригінальним доповненням.

Необхідні продукти

  • печінка — 500 гр
  • куряче яйце — 1 шт
  • цибуля — 2 шт
  • морква — 2 шт
  • пшеничне борошно — 100 гр
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Для соусу

  • гриби — 300 гр
  • цибуля — 150 гр
  • вершки 10% — 200 мл

Починаємо приготування

  • Печінку промиваємо і пропускаємо через м’ясорубку. Очищений цибулю і моркву також пропускаємо через м’ясорубку. Всі продукти перекладаємо в миску і добре перемішуємо. Потім у фарш додаємо курне яйце і знову перемішуємо.
  • В отриманий фарш додаємо борошно, додаємо сіль, перець за смаком і знову перемішуємо.
  • У сковороді нагріваємо олію і за допомогою ложки формуємо котлетки. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану.
  • Приготуємо соус. Лук очищаємо і ріжемо на дрібні шматочки. Подрібнюємо підготовлені гриби.
  • У сковороду кладемо цибулю, обсмажуємо 1-2 хвилини, додаємо гриби. Солимо і перчимо їх за смаком, потім перемішуємо і тушкуємо ще 10 – 15 хвилин.
  • В отриману масу вливаємо вершки і доводимо соус до кипіння, а потім знімаємо з вогню.
  • На тарілку викладаємо котлетки, а зверху приготований соус і подаємо з улюбленим гарніром. Ми рекомендуємо подати котлетки з ароматним картопляним «Дофіном». Приготувати таке вишукане блюдо можна просто і швидко за рецептом з нашого сайту.
  • Изумительные печеночные котлеты под грибным соусомПриємного апетиту!