Святковий бюджетний стіл: п’ять шикарних закусок, які піднімуть настрій

Готуємо дуже смачні страви на святковий стіл! Треба відразу зазначити, що всі страви готуються не складно. Крім того, деякі з цих закусок можна приготувати і заздалегідь! Святковий бюджетний стіл – це неординарні страви зі свіжих рецептами! Вам буде, чим здивувати гостей і близьких!

Думаю, що мало кому доводилося пробувати оселедець Бісмарка під буряковим соусом: а адже це дуже смачна і красива закуска. Салат «Ніжність» повністю відповідає своїй назві, сирокопчена ковбаса з сирною начинкою шикарно виглядає на шпажках, а запечене філе індички – класика кулінарного жанру. Загалом, все смачно, ситно, ароматно – і не завдасть значно шкоди сімейному бюджету.

Оселедець Бісмарка під буряковим соусом

Необхідні інгредієнти:

  • слабосолона оселедець – 2 штуки,
  • оцет – 250 мілілітрів,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • гірчиця французька (зернами) – 1 чайна ложка,
  • кардамон – 1 коробочка,
  • лавровий лист – 1 штука,
  • перець чорний горошок – 2 штуки,
  • духмяний перець – 2 штуки,
  • гвоздика – 2 штуки.

Соус:

  • буряк відварна – 1 штука,
  • сметана – 150 мілілітрів,
  • хрін тертий – 1 столова ложка.

Святковий бюджетний стіл: як приготувати оселедець під буряковим соусом

  • Дві малосольні оселедця чистимо від кісток і нарізаємо на порційні шматочки.
  • Рада. Як зробити мариновану оселедець в домашніх умовах, ви можете переглянути за посиланням.
  • Одну очищену від лушпиння цибулину нарізаємо тонкими півкільцями.
  • У миску кладемо оселедець, лук і зерна кардамону, лавровий лист, перець чорний горошком, духмяний перець, гвоздику, гірчицю. Заливаємо оцтом.
  • Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на добу.
  • Через добу дістаємо оселедець на паперовий рушник і даємо стекти маринаду.
  • Шматочки оселедця викладаємо на сервірувальне блюдо, зверху кладемо маринований лук.
  • Готуємо соус. Буряк (її необхідно заздалегідь відварити або запекти до готовності) тремо на крупній тертці.
  • Перекладаємо в миску, додаємо хрін, сметану, перемішуємо.
  • Соус викладаємо на оселедець рівним шаром.
  • По краях страву прикрашаємо нарізаною зеленню.
  • Праздничный бюджетный стол: пять шикарных закусок, которые поднимут настроение

    Приємного апетиту.

     

     

    Читай продовження на наступній сторінці

    1 2 3 4 5 Читати далі →