Яблучні скони – так називається трикутне печиво на швидку руку, досить-таки оригінальна випічка.
Кажуть, що рецепт прийшов до нас з Америки, але стверджувати не беруся. Блюдо просте в приготуванні, з доступних інгредієнтів. На смак – щось середнє між печивом і булочками. Спочатку випікаємо в формі круглий пиріг з кефіру тіста: відразу розрізаємо на трикутники. Подаємо до чаю і насолоджуємося: смакота – неймовірна. Робила таке печиво на святковий стіл: розлетілося в один момент.
Що нам знадобиться
- 450 грам борошна;
- 100 грам тростинного цукру;
- 120 грам масла вершкового (замороженого);
- 180 грам кефіру;
- 1 яйце;
- чверть чайної ложки харчової соди;
- 10 грам розпушувача;
- щіпка солі;
- 2 яблука;
- 100 грам родзинок;
- 1 чайна ложка кориці;
- щіпка мускатного горіха;
- щіпка кардамону.
Як приготувати трикутне печиво на швидку руку
- Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками.
- Відразу перекладаємо в миску, поливаємо лимонним соком і перемішуємо.
- Тепер займемося тестом. Просіваємо пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, в глибоку посуд.
- Додаємо соду, цукор, сіль, все спеції. Добре перемішуємо.
- На крупній тертці прямо в борошно натираємо заморожене вершкове масло, попередньо обвалявши його в борошні.
- Перетираємо руками всю суміш в крихту.
- У борошні робимо невелике заглиблення: вливаємо туди кефір і вбиваємо яйце.
- Починаємо замішувати тісто. Тільки замішуємо швидко: якщо тісто вимішувати довго, воно вийде жорстким.
- Додаємо в тісто порізані яблука і промитий ізюм (не треба замочувати). Все добре перемішуємо.
- Деко застеляємо або папером для запікання, або силіконовим килимком.
- Викладаємо на нього готове тісто рукою і розминаємо в коржик. Надаємо необхідну форму. Товщина коржа повинна бути приблизно 2,5 сантиметра.
- Скребок для тіста корж розрізаємо на трикутники.
- Розрізану корж відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Таке смачне і незвичайне трикутне печиво з яблуками у нас вийшло. Процес приготування не складе труднощів навіть у початківців кулінарів. Якщо ви не любите родзинки, можна не додавати. Рецепти інших смачних пирогів шукайте на нашому сайті.
Приємного всім апетиту.