Найкращий рецепт паштету: з курячої печінки і моркви

Пропонуємо вашій увазі найкращий рецепт паштету. Ніжний, ситний, приголомшливо смачний паштет з курячої печінки домашнього приготування ідеально підійде для повсякденного меню.

Приголомшливий смак ароматного паштету з печінки нікого не залишить байдужим. А якщо печінковий паштет оригінально подати, то і на святковому столі він займе гідне місце! Очманілий бутерброд з пікантним паштетом приємно здивує вас своїм смаком.Спосіб приготування печінкового паштету простий, а набір продуктів доступний. Давайте готувати!

Інгредієнти

  • відвареної яєчний жовток — 3 штуки;
  • ріпчасту цибулю (великого розміру) — 2 штуки;
  • 200 грам вершкового масла;
  • сіль;
  • кілограм курячої печінки;
  • морква (середнього розміру) — 3 штуки;
  • чорний мелений перець;
  • соняшникова (оливкова) олія для обсмажування.

Найкращий рецепт паштету: покроковий рецепт

  • Основним інгредієнтом найкращого паштету є куряча печінка і для цього нам знадобиться посуд, в якій ми будемо її відварювати (я використовую каструлю з товстим дном).
  • У підготовлену каструлю наливаємо воду, додаємо сіль за смаком, опускаємо туди курячу печінку (по рецепту), відправляємо на плиту і доводимо вміст каструлі до кипіння.
  • Як тільки печінка закипить, варимо її 4-5 хвилин і знімаємо з плити.
  • Готову курячу печінку дістаємо з води і залишаємо остигати.
  • Рада. Оскільки куряча печінка дуже ніжна, то варити її довго не варто: тоді печінка буде дуже жорсткою — це не дуже добре позначиться на смакових якостях паштету. Домашній паштет з такою печінкою буде сухим.
  • Морква (для паштету я використовувала три моркви середнього розміру, але якщо у вас морква велика — дві буде достатньо) добре миємо й відварюємо до повної готовності. Відварену моркву залишаємо остигати.
  • Остиглу моркву очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  • На сковороду наливаємо 2-4 столові ложки соняшникової олії, додаємо трохи (приблизно 50 грамів) вершкового масла і відправляємо на плиту.
  • Ріпчасту цибулю (я використовувала великі цибулини) очищаємо від лушпиння, моєму і дрібно нарізаємо за допомогою ножа.
  • Нарізану цибулю перекладаємо в розігріту олію і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
  • Порада: дуже добре замість соняшникової олії використовувати оливкову олію. Цибуля тоді набуває особливий аромат: і такий лук надає особливий смак курячого паштету.
  • Для приготування самого кращого паштету з курячої печінки нам знадобиться блендер.
  • У чашу блендера відправляємо відварну курячу печінку, додаємо відварені яєчні жовтки (по рецепту), нарізану моркву, вершкове масло, одну чайну ложку солі, чорний мелений перець за смаком, обсмажену цибулю, і збиваємо все пастоподібну масу за допомогою блендера.
  • Порада: якщо ви хочете, щоб сіль добре відчувалася в паштет, то додайте трохи більше, ніж за рецептом. Як на мене, на цю кількість інгредієнтів одна чайна ложка солі — це саме те, що потрібно.
  • Паштет з курячої печінки готовий до вживання. Існує безліч способів і варіантів презентації цього надзвичайно смачного паштету.
  • Я дуже часто з таким паштетом роблю пікантну закуску з вафельних тарталеток. Така закуска зникає зі столу дуже швидко.
  • Беремо вафельну тарталетку, в середину кладемо по колу слайсы відвареної моркви і свіжого огірка, а середину тарталетки наповнюємо ніжним курячим паштетом.
  • Порада: для того, щоб наповнити тарталетку паштетом, я використовую кондитерський мішок.
  • Верх закуски, за бажанням, посипаємо кунжутним насінням.
  • Чудово смачними виходять бутерброди з пікантним курячим паштетом домашнього приготування.
  • Шалено смачний печінковий паштет зберігаємо в холодильнику.
  • Приголомшливо смачний, ніжний, живильний паштет з курячої печінки простий у приготуванні і не вимагає багато фінансових витрат. Якщо ви попередньо підготуєте потрібні інгредієнти, то зробити таку смакота можна за кілька хвилин. Я дуже часто роблю паштет за цим рецептом — і мої рідні просто в захваті від нього. Адже пікантний бутерброд з ароматним печінковим паштетом просто тане у роті. Спробуйте приготувати домашній паштет хоч один раз — і ви назавжди відмовитеся від покупного. Приготуйте такі ласощі своїм домочадцям: впевнена, що захват і захоплення гарантовані.

    Самый лучший рецепт паштета: из куриной печени и моркови

    Приємного апетиту.