Обалденние котлети з тріски в сметанному соусі

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних рибних котлет, які припадуть до душі кожному.

Їх можна подати до картоплі або до відварного рису. Ваш обід або вечеря буде з такими соковитими і ароматними котлетками просто чудовим. Готуватися їх ми будемо з філе тріски і тушкувати в сметанному соусі. Таке поєднання сподобається абсолютно всім. Ваші домочадці уплетут з величезним задоволенням. Рекомендую кожної хозяєчці взяти цей рецептик на заміточку.

Потрібні інгредієнти

Для котлет

  • 250 гр філе тріски
  • 1 яйце
  • 30 гр ріпчастої цибулі
  • 7 гр свіжого кропу
  • 50 гр сала
  • 1 зубчик часнику
  • 0,3 склянки панірувальних сухарів
  • 5 гр солі
  • щіпка чорного меленого перцю
  • 40 мл соняшникової олії

Для соусу

  • половина столової ложки борошна
  • 100 мл води
  • 2 столові ложки сметани
  • 10 гр вершкового масла
  • 2 гр солі
  • 2 гілочки чебрецю

Починаємо процес

  • В першу чергу нарізаємо філе тріски шматочками і кладемо в чашу блендера. Додаємо очищену і нарізану ріпчасту цибулю, а також кріп.
  • Після чого додаємо сюди яйце і відправляємо очищений і розрізаний навпіл зубчик часнику.
  • Нарізаємо шматочками сало і перекладаємо до решти інгредієнтів.
  • Солимо і перчимо за смаком. Тепер пюрируем все до однорідності.
  • Потім перекладаємо в окрему ємність і насипаємо панірувальні сухарі. Вимішуємо фарш і залишаємо на деякий час для набухання сухарів.
  • Тепер формуємо невеликі котлетки і відправляємо їх на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажуватися з двох сторін до готовності.
  • Потім перекладаємо їх в окрему ємність, а в цю сковороду додаємо ще трохи олії і насипаємо борошно. Розтираємо її і вливаємо воду.
  • Після чого солимо і перемішуємо, потім додаємо сметану.
  • Тепер доводимо до загустіння і відправляємо сюди котлети. Кладемо гілочки чебрецю і ложку вершкового масла.
  • Потім накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все 5-7 хвилин. Вогонь повинен бути слабким.
  • Після закінчення потрібного часу блюдо готове і його гарячим можна подавати до столу.
  • Ще Вам можуть сподобатися апетитні рибні котлети з скумбрії в духовці, рецепт яких ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Обалденные котлеты из трески в сметанном соусе

    Приємного апетиту!