Галантин з курки: замість ковбаси

Галантин з курки — традиційний французький рецепт.

Блюдо виходить незвичайним, смачним і доповнить різноманітність м’ясних холодних закусок на вашому столі, якщо ви захочете його приготувати. А в основі — звичайна курка. Приготування галантина вимагає часу і зусиль, але воно того варто. Отже, приступимо? А допоможе нам у цьому відео з каналу youtube.

Інгредієнти

  • куряче філе;
  • куряча шкіра;
  • 2 безкісткових стегенця;
  • 150 мл вершків жирністю 33 %;
  • баночка оливок;
  • 1,5 столова ложка майонезу для заливки;
  • сіль;
  • перець;
  • желатин.

Галантин з курки: покроковий рецепт

  • Розділіть курячу грудку на велике і мале філе. Велике філе розріжте уздовж навпіл. У малого треба видалити центральну прожилку.
  • Кожну частину відбийте, щоб всі шматочки стали тонкими і приблизно рівними по товщині.
  • Перекрутіть у фарш м’ясо з стегенець. Додайте сіль, перець і поступово вмішайте вершки (менше 20 % жирності краще не брати). Повинна вийти густа маса, яку можна легко розмазати. Всі складові галантина з курки готові. Можна починати збірку!
  • На плівці розкладіть шматочки філе внахлест (приблизно 1 сантиметр), щоб при обробці не виникло тріщин на поверхні галантина. Посоліть, поперчіть.
  • На м’ясний пласт рівномірно розкладіть підготовлений фарш, залишивши вільними краю (за 1,5-2 сантиметри), щоб рулет легко згорнувся.
  • На фарш розкладіть оливки. Багато не кладіть, орієнтуйтеся на свої смакові вподобання і щоб галантин красиво виглядав у розрізі.
  • Поверніть все в рулет.
  • Розкладіть на столі курячу шкіру, перекатите на неї рулет і загорніть (але можна приготувати і без неї).
  • Сформований рулет щільно упакуйте у кілька шарів харчової плівки.
  • Викладіть галантин на деко, залийте або гарячою водою або бульйоном наполовину.
  • Закрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 150-160 градусів духовку на 1,5 години.
  • Періодично заглядайте під фольгу: має бути ширяння, якщо раптом закипить, зменшіть вогонь.
  • Дістаньте, дайте повністю охолонути прямо в бульйоні. Потім перекладіть рулет на окреме блюдо і поставте на кілька годин у холодильник.
  • Бульйон процідіть, він нам знадобиться для желе.
  • Добре остиглий рулет розгорніть. І займіться прикрасою галантина з курки.
  • З процідженого бульйону зніміть жир, відміряйте 0,5 літра і розведіть в ньому пакетик швидкорозчинного желатину (дотримуйтесь інструкції на упаковці).
  • Приготуйте майонезно-желатиновий розчин: до майонезу додати 150 мілілітрів розчину (0,5 літра).
  • Рулет покладіть на лопатку, щоб все зайве стікало. У три прийоми залийте галантин заливкою: до отримання гладкої блискучої поверхні.
  • Між заливками надсилайте блюдо в холодильник, щоб схопилося.
  • Остаточно поставте в холодильник на 2 години, щоб верхній шар добре застиг.
  • Половину рулети нарізати тонкими шматочками і все красиво розкладаєте на сервировочном блюді.
  • У кілька прийомів заливаєте рулет і нарізку рештою розчином желатину.
  • В якості декору використовуйте стебло цибулі-порею: тонко наріжте і покладіть у вигляді квіточок. Додатково змастіть декор желатиновим розчином.
  • Поставте в холодильник до повного повного охолодження, а потім пролийте желатином до гладкої однорідної поверхні.
  • Ще раз поставте на пару годин в холодильник.
  • Готувати галантин з курки не так клопітно, як може здатися! В якості декоративного наповнення можна використовувати не тільки оливки: можна ланцюжком розкласти зварені круто яйця, можна покласти брусочки вареної моркви, солодкий перець, в’ялені помідори, шинку, гриби, сухофрукти.

    Галантин из курицы: вместо колбасы