Найсмачніші листкові кільця з грибами на закуску

Не знаєте, що такого оригінального, смачного і недорогого приготувати на святковий стіл — зробіть листкові кільця з грибами.

Ця неймовірно смачна і красива закуска приведе в захват усіх гостей. А ви отримаєте похвалу, заощадите гроші і час, адже така смакота готується дуже просто, швидко та з легкодоступних продуктів. Приєднуйтесь і будемо готувати разом!

Інгредієнти

  • листкове бездріжджове тісто — 175 грам;
  • печериці — 175 грам;
  • цибуля — 30-50 грам;
  • вершкове масло — 25 грам;
  • рослинне масло — 1-2 столові ложки;
  • сметана — 4 столові ложки;
  • часник — 1 зубчик;
  • борошно — 0,5 чайної ложки;
  • яйце — 1 штука;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • пір’я зеленої цибулі для прикраси.

Найсмачніші листкові кільця з грибами: покроковий рецепт

  • Листкове бездріжджове тісто можна придбати в магазині або з легкістю приготувати вдома. Детальний покроковий рецепт ви можете знайти у нас на сайті.
  • Тісто розкачуємо до товщини 0,3-0,4 см і вирізаємо кружечки приблизними діаметром 10 сантиметрів. Якщо у вас немає спеціальних форм для вирізання тесту, то можна використовувати склянку, чашку, пластиковий лоток для їжі або докласти кавове блюдечко і ножем обрізати по колу.
  • Викладаємо кружечки на деко, застелене пергаментом. А другою формою (діаметр 4-5 сантиметрів) робимо насічку в центрі цих кружечків, але тісто при цьому залишаємо на місці (не виймаємо центр).
  • Кільця змащуємо збитим яйцем (центр не потрібно промащувати) і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 12-15 хвилин. Щоб тісто добре піднялося і розшарувалося, духовка повинна бути дуже добре розігріта.
  • Готуємо начинку: печериці добре промиваємо, обсушуємо і нарізаємо досить великими шматочками.
  • Дуже дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо його до прозорості на суміші рослинного і вершкового масел (на невеликому вогні). Не знімаючи з плити, додаємо гриби, солимо, приправляємо перцем. Смажимо до випарювання рідини зі сковороди.
  • Часник пропускаємо через землянку або натираємо на дрібній тертці і додаємо до грибів. Часник можна додавати в середині процесу обсмажування, поки рідина ще не випарувалася.
  • В кінці обсмажування додаємо сметану і борошно, щоб трохи загущатися масу. Все добре перемішуємо, витримуємо приблизно півхвилини і знімаємо з вогню.
  • У спечених листкових кілець приминаем серединку (просто натискаємо пальцями), і у нас вийдуть своєрідні тарілочки.
  • Викладаємо гриби на середину листкових тарілочок і зверху посипаємо зеленою цибулею.
  • Домашня закуска готова! Кільця з грибами вийшли просто клас: хрустке листкове тісто і соковита, ніжна начинка — неймовірно смачне поєднання! А який у неї святковий, урочистий вигляд! Начинку для таких кілець можна приготувати саму різну: сирну, тушковані кабачки, будь-який салат і так далі.

    Самые вкусные слоеные кольца с грибами на закуску
    Приємного апетиту.