Згадалася мені Італія зі своїми смачними цукровими печивом «Торчетти».
Це незвичайне печиво, зроблене у вигляді крапельки, з хрусткою цукровою скоринкою і повітряної м’якоттю — традиційна випічка італійського регіону, тому моя господиня, у якої я жила, дуже часто пекла їх у себе вдома. І я, допомагаючи їй ліпити «Торчетти», потроху розпитуючи секрети приготування, і швидко змогла освоїти рецепт італійського домашнього печива. Він виявився абсолютно простий у приготуванні, під силу навіть новачкові.
Необхідні інгредієнти
- борошно — 250-300 грам;
- вода — 100 мл;
- тростинний цукор (або звичайний білий) — 50 грам;
- вершкове масло — 125 грам;
- сухі дріжджі — 3 грами;
- сіль — щіпка.
Італійське печиво «Торчетти»: покроковий рецепт
Італійські цукрові «Торчетти» готові! Вони перевершили очікування — жодне фото не зможе передати справжній смак! Золотиста хрустка скоринка покрита карамельним цукром, а всередині вони повітряні. Печиво просто розсипається у вас в роті, залишаючи чудове солодкий післясмак. Таке частування можна подавати до чаю, кави та інших напоїв. А взагалі, за італійською традицією, «Торчетти» подають до вину на десерт.
Приємного апетиту.