Святкова закуска «Гості в захваті»

Хочемо поділитися з вами рецептом дуже цікавого закусочного торта. Виходить він смачним і дуже ніжним. І нікого не залишить байдужим. Якщо ви приготувати його на святковий стіл — ваші гості будуть у захваті. І обов’язково попросять у вас його рецептик. Тортик готується дуже просто і з найбільш доступних продуктів.

Необхідні продукти

Для тіста

  • молоко — 250 мл
  • сухі дріжджі — 1 ч. л
  • цукор — 1 ч. л
  • куряче яйце — 1 шт
  • пшеничне борошно — 500 гр
  • щіпка солі
  • вершкове масло — 150 гр

Для начинки

  • плавлений вершковий сир — 400 гр
  • консервована горбуша — 480 гр
  • білок — 3 шт
  • щіпка солі
  • желатин — 15 гр
  • вода — 50 мл

Починаємо приготування

  • У невелику чашечку насипаємо дріжджі, додаємо цукор і пару столових ложок молока (теплого). Все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  • У чашу міксера кладемо пшеничне борошно, додаємо куряче яйце, вливаємо дріжджі і тепле молоко. А також додаємо сіль. Все перемішуємо до однорідності за допомогою спеціальної насадки для замішування тіста. Якщо у вас такої немає, то замішуємо тісто руками.
  • Готове тісто ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкий коржик. Отриманий пласт змащуємо розм’якшеним вершковим маслом. І звертаємо його в рулет, а потім скручуємо в равлика. Кладемо її в пакет і прибираємо в холодильник на 2 години. Точно також чинимо з другою частиною тіста.
  • Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт, діаметром трохи більше форми. Так як воно має створювати бортики. Перекладаємо його в форму для випічки, ми взяли її діаметром 24 див А потім застеляємо тісто пергаментним папером, а зверху викладаємо горох або квасоля.
  • Заготівлю випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Потім готуємо другу частину тіста і точно також випікаємо до готовності.
  • В желатин наливаємо воду, перемішуємо і залишаємо набухати. Горбушу розминаємо виделкою.
  • Дістаємо з духовки кошик для торта-закуски.
  • Білки збиваємо з дрібкою солі в міцну піну і перекладаємо на тарілку.
  • У чашу міксера кладемо горбушу і плавлений сир. Збиваємо до однорідної маси на високих оборотах. Потім, не перестаючи збивати, вводимо желатинову масу. А потім акуратно, з допомогою лопатки, додаємо білки.
  • Отриманим кремом заповнюємо кошики і прикрашаємо на свій смак. Ми використовували мариновані огірки. Вийшов тортик ставимо в холодильник на 3 -4 години, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також смачний закусочний кабачковий торт. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Праздничная закуска «Гости в восторге»Приємного апетиту!