Святкова «троянда»: гарна, нова – і дуже смачна закуска

Пропонуємо рецепт приготування карколомної закуски! Красива в оформленні, супернова закуска сподобається всім вашим гостям!

Обов’язково попросять рецепт або навіть майстер-клас! А як інакше! Таку закуску вони ще не вміють готувати! Святкова «троянда» не дарма отримала своє назва: квітка з помідорів, з баклажанами і сиром – це справжній подарунок всім гурманам. Краса невимовна – так і виглядає карколомно. Ніхто з гостей не може встояти: так і тягнуться за добавкою. Готується блюдо швидко, просто і легко – і завжди має успіх.

Склад продуктів

  • баклажани – 1-2 штуки,
  • помідори (середнього розміру, з щільною м’якоттю) – 3 штуки,
  • твердий сир – 150 грам,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • сметана – 70 грам,
  • салатні листя або будь-яка зелень,
  • рослинна олія,
  • сіль.

Святкова «троянда»: як приготувати закуску суперновую

  • У промитих баклажанів обрізаємо хвостики і носики, нарізаємо їх тоненькими кружальцями. Перекладаємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
  • Потім баклажани промиваємо водою, обсушуємо паперовим рушником і обсмажуємо на сковороді в розігрітому рослинному маслі (багато не наливайте) до рум’яної скоринки: з обох сторін.
  • Рада. Якщо використовувати для обсмажування ароматне домашнє масло, можна зробити смак готового блюда більш яскравим.
  • Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
  • Твердий сир тремо на дрібній тертці, перекладаємо в миску. Відправляємо в сир часник, пропущений через прес, кладемо сметану, перемішуємо.
  • У помідорів гострим ножем зрізаємо верхівку і чайною ложкою виймаємо насіння і перегородки з середини.
  • Наповнюємо помідори на 2/3 сирною начинкою. По краях прикрашаємо гілочками зелені, а в середині помідора з м’яких кружечків баклажанів робимо квітка, схожий на троянду.
  • Виходить: баклажани – квітка, а помідори – їх вазочка! Уявляєте, як красиво вони будуть виглядати на святковому столі!
  • Здивуйте своїх близьких і гостей таким кулінарним шедевром!!! Але не тільки краса приверне увагу, а ще й легкий пікантний смак цієї закуски! Святкова «троянда» –це справжній шедевр, що вражає уяву красою, ароматом і смаком. Рекомендую відразу робити подвійну, а то й потрійну порцію – закуска на столі довше хвилини не затримається. Повертайтеся на наш сайт за новими рецептами: нам є, чим вас здивувати.

    Праздничная «роза»: красивая, новая – и очень вкусная закуска

    Приємного всім апетиту.