Солоне печиво з сиром і часником – ідеальний перекус

А ви знаєте, що таке ідеальний перекус? А хочете спробувати? Тоді цей рецепт ми підготували для вас: солоне печиво з сиром і часником.

Пропонуємо вам поласувати самим і побалувати рідних дивовижною випічкою: пишним, легким і ароматним печивом. Знадобиться лише кілька інгредієнтів, 25 хвилин вільного часу (це разом з випічкою) та гарний настрій. Результат же вас вразить: ще ніхто не знайшов у собі сили відмовитися від дивовижного печива з пікантним і трохи незвичайним смаком. Воно ж ще, до всього іншого, дуже ситне: тому зможе стати повноцінним перекусом в будь-який час, коли немає часу на готування.

Склад продуктів

  • 200 грам пшеничного борошна;
  • 10 грам розпушувача для тіста;
  • 15 грам цукрового піску (приблизно чайна ложка);
  • 6 грам солі;
  • половина чайної ложки часнику (сушеного);
  • 100 грам вершкового масла;
  • 200 мілілітрів молока будь-якої жирності;
  • 120 грам твердого сиру;
  • один зубчик свіжого часнику;
  • одна столова ложка петрушки (дрібно порубати).

Солоне печиво з сиром і часником: покроковий процес приготування

  • Пшеничне борошно змішати з розпушувачем і просіваємо всі разом в підходящий посуд.
  • Додаємо в борошно, цукровий пісок, сіль і сушений часник, перемішуємо. Відправляємо туди ж м’яке вершкове масло (70 грам від загальної кількості), нарізане невеликими шматочками.
  • Борошно масло і перемішуємо руками до однорідності.
  • Твердий сир натираємо на дрібній тертці, кладемо в миску з майбутнім тестом. Вливаємо молоко і починаємо замішувати тісто.
  • Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом або спеціальної антипригарній емульсією.
  • З отриманого тіста формуємо 16 печива, викладаємо їх на деко і посипаємо зверху сиром.
  • Відправляємо деко з печивом у духовку, розігріту до 200 градусів, на 18 хвилин.
  • Самі в цей час перекладаємо залишився шматочок вершкового масла в миску: його треба буде розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • У розтоплене масло додаємо зубчик часнику, пропущений через прес, і подрібнену зелень петрушки. Солимо все за смаком і перемішуємо.
  • Отриману суміш ставимо на плиту, тримаємо одну хвилину на вогні і знімаємо.
  • Готове печиво виймаємо з духовки, змащуємо вершково-часниковим соусом і подаємо на стіл.
  • Дивовижне солоне печиво з сиром і часником – це відмінний варіант ситного перекусу і прекрасна заміна фастфуду. Спечіть його якомога більше – і проведіть вечір перед телевізором, з такою дивовижною закускою. Печиво ситне, тому їм можна замінити цілий вечеря: коли немає часу на приготування чогось більш вишуканого. Ще більше рецептів ситного і апетитного перекусу дивіться на нашому сайті: і радуйте близьких оригінальними, але простими у приготуванні стравами.

    Соленое печенье с сыром и чесноком – идеальный перекус

    Приємного апетиту.