Рецепт-виручалочка: міні-піци – з того, що є в холодильнику

Після будь-якого свята (а після новорічних канікул в особливості), зазвичай залишаються якісь продукти в холодильнику! Так, всього потроху!

Я використовую ці залишки, як начинку на міні-піци. Не обов’язково брати саме ті продукти, які вказані в рецепті. Можливо, у вас залишилися гриби або який-небудь смачний салатик: все піде в хід! І головне для піци: щоб обов’язково був сир – а багато-багато сиру ще краще! До речі, випічка невеликого розміру, зроблена за цим рецептом, виходить соковитою, ніжною і ароматною – навіть смачніше (на мій погляд), ніж традиційний варіант піци.

Необхідні інгредієнти

Тісто

  • вода – 300 мл,
  • пшеничне борошно – 500-650 грам,
  • рослинне масло – 2-3 столових ложки,
  • сіль – щіпка,
  • цукровий пісок – щіпка,
  • дріжджі сухі – 12 грам (маленький пакетик).

Для начинки

  • кетчуп + майонез – 2 столові ложки.
  • гірчиця – 1 чайна ложка,
  • перець мелений – за смаком,
  • італійські трави – 1 чайна ложка,
  • твердий сир – 200 грам,
  • шинку і бекон – 200 грам,
  • кукурудза консервована – 100 грам,
  • огірки – 50 грам,
  • болгарський перець – 1 штука.

Як приготувати міні-піци: з того, що є в холодильнику

  • Сухі дріжджі змішати з борошном, додаємо сіль, цукор, перемішуємо, вливаємо воду в 2-3 прийоми і замішуємо тісто.
  • Додаємо дві столові ложки рослинної олії, вимішуємо тісто: поки не вбереться вся олія.
  • Накриваємо тісто серветкою і ставимо в тепле місце.
  • Готуємо начинку. Нарізаємо дрібно солодкий болгарський перець, бекон, ковбасу, шинку.
  • Готуємо соус. У кетчуп додаємо гірчицю, майонез, італійські трави, чорний мелений перець, перемішуємо.
  • Рада. Як зробити майонез в домашніх умовах (всього за 30 секунд), дивіться на нашому сайті. Замість кетчупу можна взяти ароматний томатний соус (домашнього виробництва).
  • Тонко розкачуємо тісто, промазуємо соусом і викладаємо приготовану начинку.
  • Загортаємо в рулет і мокрим ножем нарізаємо на порційні шматочки: завтовшки 1,5-2 сантиметри.
  • Укладаємо заготовки на деко, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 12-15 хвилин.
  • Рада. Деко краще застелити пергаментом або змастити спеціальної антипригарній емульсією.
  • Міні-піци, звичайно, краще подавати з пилу, з жару! Вони виходять набагато соковитіше, ніж традиційний варіант! Не забудьте посипати їх перед подачею на стіл свіжою зеленню! Подобаються прості рецепти? Не знаєте, що робити із залишками продуктів в холодильнику? Обов’язково скористайтеся порадами з нашого сайту.

    Рецепт-выручалочка: мини-пиццы – из того, что есть в холодильнике

    Приємного апетиту!