Ніжний малиново-лимонний пиріг

Пиріг виходить дуже ніжним і має приємний аромат малини і лимона. За бажанням малину можна замінити ожиною або чорницею. Але вийде вже трохи інший пиріг.

Такий пиріг підійде для сімейного чаювання, готується швидко і просто. Продукти знадобляться звичайні, доступні кожному і які можна купити в будь-якому магазині. Пиріг простий і дуже домашній.

Необхідні продукти

  • 260 грам пшеничного борошна
  • 130 грам вершкового масла
  • 140 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру
  • 2 курячих яйця
  • 60 грам сметани
  • 7 грам розпушувача
  • щіпка солі
  • 200 грам малини
  • цедра одного лимона

Для глазурі

  • 70 грам цукрової пудри
  • 25 грамів лимонного соку

Починаємо приготування

  • Форму для випічки (діаметр 24 див) застеляємо пергаментним папером і промазуємо рослинним маслом.
  • Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і розпушувачем.
  • Кладемо В чашку розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної маси. Потім, не перестаючи вбивати, вводимо курячі яйця. В отриману масу додаємо сметану і ще трохи збиваємо.
  • У масу з маслом частинами додаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи.
  • У тісто додаємо лимонну цедру і заморожену малину, все перемішуємо. І перекладаємо у форму для випічки.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів. І випікаємо протягом 45 хвилин. Потім трохи охолоджуємо і дістаємо з форми.
  • У чашці змішуємо пудру і лимонний сік. Вийшла глазур’ю покриваємо пиріг і подаємо до столу.
  • Спробуйте також яблучний пиріг із заварним кремом. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Нежный малиново-лимонный пирог

    Приємного апетиту!