Незрівнянний німецький яблучний торт

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного торта, який сподобається абсолютно всім.

Складається він з пісочного тіста, великої кількості соковитою яблучної начинки і шапочки з вершків. Торт виходить ароматний, дуже красивий, в розрізі, соковитий і такий смачний, що кожен з’їдає мінімум по два шматочки. Якщо готуєте торт для дорослих, то можете використовувати алкогольний пунш. Якщо не знайдете пряничную приправу, то об’єднайте мелений імбир, корицю, кардамон, аніс, гвоздику і цитрусову цедру. Є такий тортик – одна насолода. Рекомендую кожному спробувати це божественне ласощі.

Потрібні інгредієнти

  • 1 кг 300 гр яблук
  • 1 літр безалкогольного пуншу
  • 100 гр кукурудзяного крохмалю
  • 30 гр ванільного цукру
  • 250 гр борошна
  • 125 гр вершкового масла
  • 100 гр цукрового піску
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка приправи пряникової
  • 400 мл вершків для збивання
  • 2 упаковки фіксатора для вершків

Для емульсії для форм

  • 1 чайна ложка борошна
  • 1 чайна ложка рослинної олії

Починаємо процес

  • В першу чергу готуємо емульсію для змащування форми. Для цього об’єднуємо борошно і рослинне масло. Перемішуємо добре і змащуємо цією сумішшю роз’ємну форму. Потім її потрібно прибрати в морозилку.
  • Тепер беремося за приготування пісочного тіста. Для цього в окремій ємності об’єднуємо борошно, вершкове масло, цукровий пісок, яйця і приправу для пряників. Добре все перемішуємо до однорідності.
  • Після чого формуємо ком і розподіляємо його по дну і боків підготовленої форми. Борти повинні бути високі. Повертаємо знову форму в морозилку.
  • Очищаємо яблука, видаляємо серцевинки і нарізаємо маленькими кубиками.
  • Тепер в окрему ємність відправляємо 100 мл пуншу, 30 гр ванільного цукру і 100 гр крохмалю. Перемішуємо до однорідності.
  • Пунш, який залишився, ставимо на вогонь і доводимо до 70°. Після чого вливаємо сюди суміш з крохмалем і продовжуємо процес варіння ще 1 хвилину. Потім знімаємося з вогню. При цьому потрібно постійно помішувати.
  • 300 мл підготовленої рідини переливаємо в окрему ємність, а решта відправляємо до яблук. Добре перемішуємо.
  • Дістаємо форму з тестом і викладаємо в неї підготовлені яблука. Розрівнюємо і поверх розміщуємо частина пуншу, яка залишилася. Її теж рівномірно розрівнюємо і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 160°, на одну годину.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо наш вироби і залишаємо повністю охолонути. Потім кладемо в холодильник на 24 години.
  • Після чого нам потрібно збити вершки з фіксатором і відправити в кондитерський мішок. Насадку беремо «зірочка».
  • Дістаємо виріб з холодильника і переносимо його на блюдо для подачі.
  • Тепер декоруємо збитими вершками і подаємо до столу.
  • Вам може сподобатися божественний банановий торт, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Бесподобный немецкий яблочный торт

    Приємного апетиту!