Неймовірно смачна гостра ікра з буряка

Гостра ікра з буряка-смачне і корисне блюдо. Така закуска відмінно підійде до ранкових бутербродів. Її можна використовувати в якості перекусу або як додаток до обіду, вечері. Така ікра сподобається всім любителям гостренького, готується просто і швидко. Ікра — страва, яку готували наші бабусі та прабабусі, тому це блюдо для багатьох звичне. І так, починаємо приготування.

В оригінальному рецепті використовується томатна паста. Але ми рекомендуємо замінити її домашнім томатним соусом, приготованим за рецептом з нашого сайту.

Необхідні продукти

  • буряк — 1 кг
  • морква — 0,5 кг
  • цибуля — 2 шт
  • гострий перець — 1 шт
  • томатна паста — 200 гр
  • рослинна олія — 150 мл
  • цукор — 3 ч. л
  • сіль — 1,5 ч. л
  • оцет 9% — 1 ст. л

Починаємо приготування

  • Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними шматочками. Якщо ви любите погостріше, то насіння краще не видаляти.
  • Очищаємо буряк і моркву від шкірки. Цибулю чистимо від лушпиння. Всі продукти ріжемо на великі шматочки і пропускаємо через м’ясорубку в окремі миски.
  • Беремо велику каструлю і вливаємо в неї рослинне масло. Добре нагріваємо його і викладаємо буряк. Обсмажуємо овоч протягом 15 хвилин.
  • Потім додаємо моркву, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
  • В отриману масу додаємо цибулю і перець. Все перемішуємо і доводимо до кипіння. Готову ікру проварюємо ще 10 хвилин.
  • Потім в масу додаємо сіль, цукор, томатну пасту (соус) і оцет. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати ще пів години. І все, ікра готова, остуджуємо її і подаємо до столу.
  • Дуже смачно буде якщо таку ікру ви намажете на смачний свіжоспечений хліб домашній. Або подасте в якості доповнення до гарніру на вечерю.

    Невероятно вкусная острая икра из свеклыПриємного апетиту!