Макаронна запіканка з фаршем по-грецьки «Пастицио»

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами традиційним блюдом грецької кухні. Свого часу ідея приготування цієї страви була запозичена у італійців і трохи змінена. Подавати «Пастицио» прийнято в гарячому вигляді в якості основного блюда. І обов’язково з додаванням соусу «Бешамель».

Для цієї страви вам знадобиться фарш, він може бути з будь-якого м’яса-на ваш розсуд.

Необхідні продукти

  • макарони — 500 гр
  • курячі яйця — 2 шт
  • твердий сир — 250 гр

Для прошарку з фаршу

  • м’ясний фарш — 500 гр
  • томатний соус — 200 гр
  • сухе вино — 100 мл
  • цибуля — 1 шт
  • італійські трави — 0,5 ч. л
  • сіль, перець

Для соусу

  • молоко — 1 л
  • вершкове масло — 70 г
  • борошно — 70 гр
  • мускатний горіх
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками, перекладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо фарш, перемішуємо і трохи обсмажуємо все разом. Потім вливаємо сухе вино і смажимо до сухості фаршу (можна і не додавати). Потім додаємо спеції і помідори, все знову перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком. Все перемішуємо і тушкуємо до загустіння.
  • Приготуємо соус. У сковороду кладемо вершкове масло розтоплюємо і додаємо борошно. Все перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім поступово вливаємо молоко, не перестаючи помішувати. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Варимо соус до загусання.
  • Твердий сир натираємо на треку.
  • Відварюємо макарони до готовності. Потім воду зливаємо і промиваємо під холодною водою.
  • У миску вбиваємо яйця, збовтуємо, додаємо в макарони. Туди ж кладемо частина виготовленого сиру і все перемішуємо.
  • Беремо деко, промазуємо маслом і присипаємо сухарями. Зверху викладаємо половину підготовлених макаронів і добре розрівнюємо їх. Потім присипаємо сиром і зверху викладаємо шар з м’ясного фаршу. Потім ще трохи сиру і викладаємо залишилися макарони. Потім викладаємо приготований соус і присипаємо тертим сиром.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-40 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також приготувати картоплю з ковбасками і капустою в духовці. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Макаронная запеканка с фаршем по-гречески «Пастицио»

    Приємного апетиту!