Листковий пиріг-косичка з грибами: універсальне тісто на пиві

Дивовижна випічка, здатна порадувати кожної людини: смачний і швидкий листковий пиріг-косичка з грибами.

Розповім вам, як зробити тісто на пиві: дуже просто і швидко! Це тісто універсальне. Тому начинка може бути абсолютно будь-який: і м’ясо, і риба, і варення – все чудово підійде. Тісто можна зробити заздалегідь, розділити його на порції (по 500 грам) і зберігати його в морозильній камері. Дуже зручно: особливо, коли треба швидко щось приготувати. Випічка виходить завжди вдалою!

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • пшеничне борошно – 350 грам,
  • маргарин для випічки – 200 грам,
  • пиво (краще світле) – 200 мілілітрів.

Для начинки

  • свіжі гриби (печериці або гливи) – 400-500 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати пиріг з грибами

  • Пшеничне борошно просіваємо в глибоку миску (в якій буде зручно робити тісто).
  • Охолоджений маргарин (його треба хвилин на 15-20 прибрати в морозильну камеру) тремо на крупній тертці: прямо в борошно.
  • Перемішуємо і розтираємо руками борошно з маргарином: до отримання однорідної маси.
  • Робимо в борошняної крихти поглиблення і вливаємо свіже пиво.
  • Замішуємо тісто, збираємо його в один клубок і кладемо в харчовій пакет.
  • Тісто прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
  • На сковороді в невеликій кількості рослинного масла (у мене ароматне домашнє масло), обсмажуємо нарізану кубиками цибулю: до легкої золотавості.
  • Потім до цибулі кладемо нарізані гриби і тушкуємо до випаровування всієї рідини.
  • Начинку солимо і перчимо до смаку, перемішуємо. Відразу знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.
  • Тісто дістаємо з холодильника, розгортаємо його в прямокутний пласт, рівняємо краю.
  • Візуально ділимо пласт на три частини: середню частину викладаємо начинку.
  • Бічні частини розрізаємо навскоси (ялинкою), на смужки.
  • Нижній і верхній краї тіста підверніть, а бічні укладаємо на начинку по черзі, плетемо смужками косичку.
  • Залишками тіста прикрашаємо верх пирога.
  • Змащуємо взболтанным жовтком і присипаємо кунжутом.
  • Ставимо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  • Листковий пиріг-косичка з грибами виходить шикарним: рум’яним і ароматним! Просто казкова випічка: дуже смачно і ситно з кавою або чаєм! Чудовий і універсальний рецепт тіста: беріть на замітку – він вас ще не один раз виручить. Не знаєте, з якою начинкою зробити листкові пироги? Заходьте на наш сайт і вибирайте рецепти: на будь-який смак і гаманець.

    Слоеный пирог-косичка с грибами: универсальное тесто на пиве

    Приємного апетиту і гарного всім настрою.