Курячі грудки в вершково-гірчичному соусі: смачний вечерю на швидку руку

Курячі грудки в вершково-гірчичному соусі – це наивкуснейшее блюдо, яке можна зробити на швидку руку!

Приготувала перший раз і відчуваю: буду готувати їх знову і знову! Дуже соковитим і апетитним виходить м’ясо! Звичайно, родзинка в приготуванні соусу! Таке м’ясо підійде і для повсякденного сімейного вечері і для святкового застілля! Є чим здивувати гостей! Запишіть рецепт: він вам обов’язково знадобиться – особливо в тому випадку, коли хочеться чогось незвичайного, а ось часу зовсім немає.

Необхідні інгредієнти

  • курячі грудки – 6 штук,
  • сир Пармезан – 50 грам,
  • вершкове масло – 75 грам,
  • часник сушений – ½ чайної ложки,
  • гірчичні насіння – 1 ½ столової ложки,
  • твердий сир – 100 грам,
  • молоко – 180 мл,
  • пшенична борошно – 30 грам,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • чорний перець – 1 чайна ложка,
  • солодка паприка – ½ чайної ложки,
  • оливкова олія – 2 столові ложки.

Як приготувати курячі грудки в вершково-гірчичному соусі

  • Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж: на два пласта.
  • Кожен шматочок солимо, перчимо, заправляємо паприкою.
  • Шматочки м’яса викладаємо у форму для запікання: розміром не менше 20 на 24 сантиметри. Форму попередньо змащуємо оливковою олією.
  • Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
  • Готуємо соус. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо борошно пшеничне і швиденько перемішуємо. Суміш повинна вийти золотистого кольору.
  • Після цього вливаємо молоко і доводимо суміш до кипіння. Зменшуємо вогонь до маленького і варимо соус протягом 5-7 хвилин (до загустіння), при цьому безперервно заважаємо.
  • Знімаємо з вогню і додаємо тертий пармезан.
  • Твердий сир тремо на дрібній тертці і теж додаємо в соус, перемішуємо.
  • Відправляємо туди ж насіння гірчиці, сушений часник, сіль, перець і добре перемішуємо.
  • Дістаємо з духовки м’ясо і змащуємо соусом кожен шматочок.
  • Ставимо в духовку, готуємо при тій же температурі: ще 15 хвилин.
  • Курячі грудки в вершково-гірчичному соусі перед подачею на стіл посипаємо нарізаною зеленню. Запашне, соковите м’ясо підійде до будь-якого гарніру! Відмінний смак залишається і в остиглому блюді! Чудовим доповненням стануть домашні коржики (замість хліба), мариновані овочі і легкі салати – повноцінний обід за 30 хвилин. Якщо у вас не вистачає часу на кулінарні шедеври, заходьте на наш сайт: з нами все буде легко, просто і швидко.

    Куриные грудки в сливочно-горчичном соусе: вкуснейший ужин на скорую руку

    Приємного всім апетиту.