Картопляне печиво з сиром і прованськими травами

Печиво виходить дуже смачним і ароматним. Сир і прованські трави надають йому особливого смаку та пікантності. Таке печиво може бути відмінним доповненням до обіду або вечері, а також до сніданку. Печиво виходить дуже цікаве і незвичайне, і ідеально підійде в якості перекусу в дорозі або на роботі.

Нарізати печиво з тіста можна будь-якої форми: ромбиками, квадратиками або трикутниками. якщо тісто буде товстим, то печиво вийде м’яке і ніжне. А якщо розкачати його тонший, то стане схоже на пряні галетки і вийде дуже хрустким.

Необхідні продукти

  • 250 грам відварного картоплі
  • 60 грам вершкового масла
  • 80 грам пшеничного борошна
  • 50 грамів манної крупи
  • 65 грам твердого сиру
  • 1 чайна ложка прованських трав
  • 1 куряче яйце
  • сіль

Починаємо приготування

  • Відварну картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Твердий сир натираємо на тертці.
  • У миску кладемо сир, картопля, сіль, прованські трави, розм’якшене вершкове і курячий жовток.
  • В іншу чашку просіваємо борошно і додаємо манку. Все добре перемішуємо.Отриману суміш додаємо в картопляно-сирну масу, перемішуємо і замішуємо щільне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  • Через відведений час тісто дістаємо з холодильника, ділимо на довільні частини, розкачуємо в тонкий пласт і нарізаємо бажаними шматочками.
  • Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо печиво. Печиво кладемо так, щоб залишити невелику відстань між ними. Потім заготовку ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо 20-25 хвилин. Потім печиво охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Таке печиво відмінно поєднується з кавою, чаєм і навіть вином. Тому воно може стати відмінною закускою для домашніх посиденьок. А ще на нашому сайті є рецепт пряних солоних крекерів. Таке печиво можна подавати до столу гостей або просто використовувати замість хліба.

    Картофельное печенье с сыром и прованскими травамиПриємного апетиту!