Карамельний десерт — смачне ласощі до чаю без випічки

Десерт виходить дуже ніжним. Він буквально тане в роті і має приємний карамельний смак. Готується він без випічки, тому для його приготування можна підключити маленьких дітей. Десерт чудово підійде до чаю або в якості перекусу протягом дня.

Необхідні продукти

  • молоко (вершки) — 200 мл
  • сметана — 200 гр. + 1 ст. л
  • ванільний цукор — 1 п
  • желатин — 15 гр
  • вода — 50 мл + 3 ст. л
  • цукор — 150 гр
  • вершкове масло — 40 гр

Починаємо приготування

  • У невелику каструлю з товстим дном насипаємо цукор і вливаємо воду (3 ст. л.), а потім ставимо на плиту. Доводимо його до кипіння і варимо карамель до приємного бурштинового кольору. Важливо! не перемішуємо карамель, щоб вона не взялася грудочками.
  • В гарячу карамель додаємо вершкове масло і перемішуємо до тих пір, поки воно не розчиниться. А потім додаємо сметану (1 ст. л.) і перемішуємо.
  • Отриману масу перелити в миску і залишаємо остигати.
  • В желатин додаємо воду, що залишилася і перемішуємо. Залишаємо його набухати.
  • У глибоку миску наливаємо тепле молоко, додаємо сметану, ванільний цукор і все перемішуємо.
  • Беремо форми для десерту. На дно формочок наливаємо карамель, а решту додаємо в сметанно-молочну масу. Добре перемішуємо.
  • Розчиняємо Желатин і додаємо в отриману масу, знову перемішуємо. Отриману суміш розливаємо по формах і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
  • Через відведений час формочки опускаємо в гарячу воду на 1 хвилину, а потім перевертаємо на тарілку. І подаємо до столу.
  • Спробуйте також легендарний десерт «Трайфл». Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Карамельный десерт — вкусное лакомство к чаю без выпечки

    Приємного апетиту!