Як же це смачно! Картопляний м’ясний пиріг з хрусткою скоринкою

Цим пирогом можна ситно нагодувати дуже велику родину. Картопляний пиріг виходить з приємною хрусткою скоринкою і соковитою ароматною начинкою. В якості начинки для пирога ми будемо використовувати м’ясний фарш, а щоб додати йому соковитості змішаємо його з кольоровою капустою. Пиріг дуже красиво виглядає і підійде навіть до святкового столу. А ще він швидко готується і може стати вашою «паличкою-виручалочкою» якщо до вас випадково завітали гості.

Необхідні продукти

  • помідор

Для тіста

  • 1 картоплини
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 1 куряче яйце
  • 50 грам вершкового масла
  • сіль

Для начинки

  • 400 грам свинячого фаршу
  • 300 грам капусти
  • 1 цибулина
  • 5 столових ложок сметани
  • 2 курячих яйця
  • 100 грам твердого сиру
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Картопля очищаємо, нарізаємо великими шматками і перекладаємо в каструлю. Заливаємо його окропом і солимо. А потім ставимо каструлю на плиту і відварюємо картоплю до готовності.
  • Підготовлену капусту ділимо на суцвіття і відварюємо до готовності. А потім нарізаємо дрібними шматочками.
  • Наливаємо на сковорідку рослинне масло і викладаємо фарш. Обсмажуємо його до готовності.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. А потім додаємо в обсмажений фарш, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Нарізану капусту додаємо в обсмажений фарш, все солимо і перчимо за смаком. А потім перемішуємо і обсмажуємо 10-12 хвилин.
  • З готового картоплі зливаємо воду і додаємо вершкове масло. Всі розминаємо товкачиком до стану пюре. Картоплі даємо трохи охолонути і додаємо куряче яйце, добре перемішуємо.
  • На робочу поверхню насипати борошно і викладаємо картопляну масу. А потім замішуємо м’яке тісто.
  • Беремо форму для випічки і промазуємо маслом. Потім перекладаємо в неї тісто і формуємо дно і борти.
  • В центр викладаємо начинку з фаршу.
  • Приготуємо заливку. У миску кладемо сметану і вбиваємо яйця. Все добре перемішуємо і заливаємо пиріг.
  • Помідори нарізаємо четвертинками (тонкими) і викладаємо зверху на пиріг.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин, потім дістаємо, присипаємо тертим сиром і поставити назад в духовку ще на 7-10 хвилин.
  • Готовий пиріг трохи охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

    Спробуйте також соковитий цибульний пиріг. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Как же это вкусно! Картофельный мясной пирог с хрустящей корочкой

    Приємного апетиту!