Дивовижний розсипчастий кекс: довго зберігається і не черствіє

Пропоную приготувати сьогодні дивовижний розсипчастий кекс, такий смачний, що ви неодмінно захочете спекти його знову.

Розсипчастий кекс виходить солоденький, ніжний, довго зберігається і не черствіє. Хоча, довго він у вас не пробуде: так його швидко уплетут за обидві щоки. Готувати його навчила мене моя бабуся. Вона завжди говорила, що в кекс обов’язково потрібно класти родзинки, тоді він буде ще смачніше, як у магазині. Та й приготування розсипчастого кексу не займе у вас багато часу, а результат перевершить всі очікування. Ну, що ж за справа?

Необхідні інгредієнти

  • вершкове масло — 150 грам;
  • картопляний крохмаль — 120 грам;
  • цукор — 150 грам;
  • ванільний цукор — 8 г (1 пакетик);
  • яйця — 4 штуки;
  • ром або коньяк — 2 столові ложки;
  • борошно для випічки — 120 грам;
  • родзинки — 150 грам;
  • цукрова пудра.

Дивовижний розсипчастий кекс: покроковий рецепт

  • Вершкове масло перед приготуванням кексу потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  • У чаші міксера викладаємо вершкове масло, додаємо цукор і починаємо збивати в однорідну масу.
  • Масло і цукор збиваємо на великій швидкості. До них додамо ванільний цукор. Якщо у вас в будинку не виявилося такого ароматизатора, не біда, ви можете використовувати лимонну цедру або все те, що вам подобається.
  • У чашу міксера додаємо яйця. Але не відразу, а по одному. Додали яйце, збили до однорідності, потім другу — і так далі.
  • Коли маса стане однорідною, додаємо до неї ром або коньяк. Продовжуємо змішувати далі.
  • Додаємо родзинки, який слід перед замешиванием тесту помити і просушити. Якщо ви родзинки не любите, то можна обійтися і без нього.
  • Борошно просіваємо і додаємо в тісто. Слідом за нею висипаємо крохмаль. Замість картопляного крохмалю можна взяти кукурудзяний.
  • Якщо у вас немає борошна для випічки, то візьміть звичайну борошно і додайте 0,5 чайної ложки розпушувача.
  • Масу перемішуємо, але робимо це акуратно, щоб тісто не опало.
  • Форму для випічки кексу змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї тісто і ставимо в духовку, яку потрібно заздалегідь нагріти до 175 градусів. Кекс буде випікатися приблизно близько години.
  • Готовність випеченого виробу перевірте дерев’яною паличкою. Тісто не липне: значить, кекс готовий. Виймаємо його з духовки, даємо охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою.
  • Розсипчастий кекс, як у бабусі, готовий. Подавати його можна з чаєм або кавою з молоком: як кому подобається. Як ви вже помітили, рецепт кексу досить легкий, а випічка дуже смачна. Не забувайте про наш сайт: там вас чекає ще багато простих, але дуже смачних рецептів.

    Изумительный рассыпчатый кекс: долго хранится и не черствеет

    Приємного апетиту!