Дієтологи попередили про небезпеку надмірного вживання чорного хліба.
Виявляється, в чорному хлібі досить багато цукру і цей продут не корисний для діабетиків.
Цукор необхідно вживати в обмеженій кількості. Підвищений рівень глюкози може завдати незворотної шкоди очам, нервам, ниркам, кровоносних судинах.
Багато людей помилково вважають, що цукор міститься тільки в цукерках і шоколаді.
Це не так. Продукти, багаті вуглеводами, як правило, мають високий глікемічний індекс.
Це означає, що вони можуть різко підвищувати рівень глюкози в крові. Одним з таких високоуглеводних продуктів є хліб.
При цьому дієтологи відзначають, що білий і чорний хліб однаково шкідливі для організму.
Найчастіше в чорному хлібі містяться барвники та добавки, які покращують смак. Ці добавки можуть підвищувати рівень цукру в крові.
На думку дієтологів, людям, які стежать за рівнем цукру в крові, краще вживати в їжу продукти, багаті складними вуглеводами. До таких продуктів відносяться гречка, рис, жито, булгур, кіноа.
Вживання будь-якого хліба, соків, тортів, чіпсів і печива потрібно обмежити.
Фото: Pixabay