Чому лікарі вважають небезпечним вживання чорного хліба

Дієтологи попередили про небезпеку надмірного вживання чорного хліба.

Виявляється, в чорному хлібі досить багато цукру і цей продут не корисний для діабетиків.

Цукор необхідно вживати в обмеженій кількості. Підвищений рівень глюкози може завдати незворотної шкоди очам, нервам, ниркам, кровоносних судинах. 

Багато людей помилково вважають, що цукор міститься тільки в цукерках і шоколаді. 

Почему врачи считают опасным употребление черного хлеба

Це не так. Продукти, багаті вуглеводами, як правило, мають високий глікемічний індекс.

Це означає, що вони можуть різко підвищувати рівень глюкози в крові. Одним з таких високоуглеводних продуктів є хліб.

При цьому дієтологи відзначають, що білий і чорний хліб однаково шкідливі для організму.

Найчастіше в чорному хлібі містяться барвники та добавки, які покращують смак. Ці добавки можуть підвищувати рівень цукру в крові. 

На думку дієтологів, людям, які стежать за рівнем цукру в крові, краще вживати в їжу продукти, багаті складними вуглеводами. До таких продуктів відносяться гречка, рис, жито, булгур, кіноа.

Вживання будь-якого хліба, соків, тортів, чіпсів і печива потрібно обмежити.

Фото: Pixabay