Всім відомо, що цукор шкодить фігурі, негативно позначається на здоров’ї зубів і загальному стані здоров’я. Використання ж штучних підсолоджувачів загрожує швидким набором ваги. З цієї статті ви дізнаєтеся, чим замінити шкідливий інгредієнт.
Кленовий сироп
Цей продукт виготовляють з рослинного соку. У ньому міститься понад 50 видів антиоксидантів. Їм можна доповнити будь-яку ранкову кашу.
Важливо! Ретельно вибирайте сироп: у продажу багато підробок.
Ізюм
У цьому продукті багато антиоксидантів і клітковини. Він хороший для випічки, наприклад, кексів.
Лимон
Це чудова заміна цукру для мозку. У соку цього фрукта він моментально обчислює потрібну для його повноцінної роботи глюкозу.
Пюре з яблук
Замініть їм шкідливі печива і цукерки. Пюре також додасть приємний смак ранкової вівсяної каші. Щоб отримати повноцінний і смачний десерт, додайте в неї корицю і трохи горіхів.
Мед
Солодкий і корисний продутий хороший до чаю (головне – не класти його в сам напій). Мед:
- багатий антиоксидантами;
- мобілізує захисні сили імунітету;
- допомагає швидко впоратися із застудою.
Кориця
У ранкову каву краще додати корицю, а не цукор. Ви відчуєте прилив сил і приємний тонкий присмак. Також ця приправа зміцнить імунітет і допоможе знизити вагу.
Фінік
Глікемічний індекс у фініків низький, а консистенція в’язка. Ці плоди-відмінна основа для тіста, з якого вдома можна виготовити фруктові батончики.
Журавлина
Смак журавлини кислуватий, але зате вона допоможе впоратися з ГРВІ і додасть приємний відтінок випічці.
Молоко
Додайте його в ранкову каву і не Додайте рафінад. Напій вийде дуже смачним!
Грейпфрут
Візьміть його на заміну сиропів для приготування коктейлів. Плід багатий вітаміном С.він цілком здатний замінити цукор.
Пюре з бананів
Це ідеальна складова для випічки, здатна замінити шкідливий рафінад.
Нектар агави
Ще в глибоку давнину ацтеки називали цей нектар»даром богів”. За зовнішнім виглядом він схожий з медом. Нектар чудово поєднується з чаєм.
Важливо! Вживайте продукт помірно: вміст фруктози в ньому високо.
Еритритол
Це багатоатомний спирт, який містять багато фруктів. Продається він у вигляді порошку. Його калорійність мала: на 1 г припадає 0,2 калорії. Эритритол не солодше цукру, але для випічки він підходить ідеально.
Фруктовий сік (заморожений)
Це чудовий літній десерт і корисна альтернатива морозиву.
Порошок какао
Досить розмішати порошок в гарячій воді або молоці, щоб отримати смачний вечірній напій. Також він підходить для приготування каш і десертів.
Екстракт стевії
Цей натуральний підсолоджувач родом з Центральної та Південної Америки. Помічено, що він солодший сахарози в триста разів, проте на рівень глюкози в крові не впливає і не містить калорії.
Бальзамічна глазур
Продукт, який отримують з виноградного сусла, прекрасно замінює рафінад. Він має солодкий смак і є доповненням до десертів і фруктових салатів.
Кокосовий цукор
Цей продукт виготовляють з кокосових квітів. Купити його можна у вигляді гранул або пасти. Його використовують в кулінарії і для виготовлення напоїв. А високий вміст калію робить його корисним для наших кісток.
Сироп з коричневого рису
Сироп має маслянисту консистенцію. З нього готують солодкий хліб і фруктово-горіхові батончики. Також він додасть приємний смак оладок.
Лайм
Ще одне чудове доповнення до чаю. Додати лайм можна і в склянку з газованою або простою водою – вийде домашній лимонад, який вгамує спрагу в спеку. А ще це чудова заправка для риби і салатів.