Майже в кожному будинку п’ють чай щодня, але мало хто замислюється про те, з чим саме вживати улюблений напій. А на вибір впливають безліч факторів: сорт, час чаювання, спосіб сервірування столу і, звичайно ж, компанія, в якій ви приємно проводите час за чашкою ароматного.
Взагалі, сомельє впевнені: цей напій в супроводі не потребує – він абсолютно самодостатній. Але російські традиції інші: як же обійтися без «сушок-бубликів» або улюблених пряників? Однак деякі десерти все-таки здатні прикрасити смак чорного напою. Дізнаємося, які.
Медовик зі свіжими ягодами
Тортик-морозиво до чаю – що може бути краще? Апетитні коржі перегукуються з ванільним ласощами. Такий десерт найкращим чином поєднується з міцним чорним напоєм.
“Пташине молоко” та Іван-чай
Несподівано вишукане поєднання-ніжне суфле і старовинний російський напій. “Пташине молоко” асоціюється з безтурботним дитинством, днем народження мами, сонячним ранком на дачі… і, звичайно ж, гідною компанією для нього стає Іван-чай – напій-всецелитель, який особливо люблять в Росії.
Улун з мельбою в кулі з карамелі
Багатошаровий десерт, у складі якого – манго, крем-ваніль, сорбет з ківі і кокосові кульки, чудово поєднується з улуном – напівферментованим напоєм родом з Китаю. Він володіє високими естетичними якостями, а також чудово діє на здоров’я:
- містить корисні ефірні масла;
- вітаміни з, D, Е, групи В та ін.;
- цінні елементи-йод, фосфор, цинк, селен, залізо і багато інших.
Важливо! Будьте обережні: в улуні багато кофеїну.
Цей чай славиться своєю здатністю зміцнювати судинні волокнисті волокна, таким чином запобігаючи тромбофлебіту.
З чим пити зелений напій
Звичайні тортики тут недоречні, адже солодке переб’є аромат ласощів. Ваш правильний вибір-це:
- рахат-лукум;
- маршмеллоу;
- арахісова халва;
- печиво.
З ними чаювання точно вийде приємним.