Баклажани, запечені з помідорами і сиром

Рецепт цієї закуски стане в нагоді вам, якщо ви вирішили урізноманітнити ваше повсякденне меню. А ще таку закуску можна подавати на святковий стіл. Баклажани можна нарізати кружечками або пластинками, не важливо, в будь-якому випадку закуска вийде дуже смачною. Помідори надають баклажанів соковитість, а сир — легку пікантність. Закуска стане прекрасним доповненням до м’ясного або рибного блюда, і дуже просто готується.

Необхідні продукти

  • баклажан — 2 шт
  • помідор — 4 шт
  • часник — 3 зубчики
  • твердий сир — 300 гр
  • зелень
  • сіль, перець
  • майонез — 140 гр
  • рослинна олія — 2 ст. л

Починаємо приготування

  • Баклажани промиваємо, нарізаємо на кружечки, солимо і кладемо в миску. У такому вигляді залишаємо на 30 хвилин.
  • Точно такими ж нарізаємо кільцями помідори. Твердий сир натираємо на тертці. Подрібнюємо підготовлену зелень. Часник очищаємо, пропускаємо через прес і кладемо в миску.
  • До часнику додаємо зелень, сир і майонез. Все перемішуємо.
  • Баклажани промиваємо від солі, обсушуємо рушником і кладемо на деко, промазанный рослинним маслом. Зверху викладаємо помідори і промазуємо їх підготовленою начинкою.
  • Заготівлю ставимо в духовку. Вона повинна бути попередньо розігріта до 190 градусів. Випікаємо баклажани протягом 15-20. А потім подаємо до столу.
  • Баклажани виходять дуже ароматні, соковиті і смачні. ми рекомендуємо подати їх з дуже смачними котлетами в макаронних гніздах. Приготувати таке м’ясне блюдо можна за рецептом з нашого сайту.

    Баклажаны, запеченные с помидорами и сыромПриємного апетиту!