Смачні пампушки з яблуками

Вкусные пончики с яблоками

Пончики з повітряними яблуками — це смачні ласощі, які можна приготувати за лічені хвилини. Готувати їх краще на дріжджовому тісті, в яке краще включати молоко і кефір одночасно. У начинку будуть входити яблука. Їх слід брати щільні, але стиглі і солодкі. Яблука виступають в якості самостійної начинки. При бажанні їх можна поєднувати з родзинками, іншими фруктами, а також різними спеціями. Кориця, ваніль, імбир добре поєднуються з яблуком. Використовуємо солодкі, але щільні фрукти, щоб вони не розвалювалися в процесі обсмажування.

Пончики з начинкою краще готувати в закритому вигляді. Звичайно ж, можна приготувати їх і традиційним способом. Але в цьому випадку доведеться витратити час на додання заготовкам форми з отвором всередині. Для смаження пончиків краще використовувати фритюрницю. В цьому випадку їх буде простіше вийняти і вийняти з киплячого масла. Але якщо фритюрниці немає, то не варто засмучуватися. Адже смажити пончики можна і на звичайній сковороді в достатній кількості масла.

Смачні пампушки з яблуками

Рецепт пампушок досить простий. Зазначена кількість інгредієнтів дозволить приготувати 10-12 пончиків. Вони настільки смачні, що їх швидко з’їдають. Тому при бажанні порцію можна збільшити. Процес приготування займає близько 60-90 хвилин. Тісто для наших пончиків буде готуватися на основі дріжджів. Дріжджі можна використовувати будь-які. Важливо тільки, щоб вони були свіжими. Крім того, при роботі з цим продуктом потрібно знати важливе правило. Так що живих дріжджів потрібно в 2 рази більше, ніж сухих.

Вкусные пончики с яблоками
Смачні пампушки з яблуками

Пончики смажать на рослинному маслі. Можна використовувати сало або сало. Але в останньому випадку пончики можуть придбати неприємний присмак. При роботі з рослинним маслом важливо, щоб воно не мало сторонніх присмаків і запахів. Крім того, він повинен бути придатним для термічної обробки, тобто витримувати нагрівання до високих температур. Відмінно впораються з цим завданням рафіновані рослинні олії: соняшникова, кукурудзяна, оливкова. Звичайно, останній варіант найдорожчий. А масла нам знадобиться досить багато. Тому для економії бюджету можна використовувати звичайне соняшникова олія.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1/2 ст.;
  • кефір – 1/2 ст.;
  • Живі дріжджі – 50 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 2 ст.л. в тісто + 1 ст.
  • Борошно – близько 400 г;
  • Солодкі яблука щільних сортів – 2 шт.
Вкусные пончики с яблоками
Смачні пампушки з яблуками

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішайте молоко з кефіром, розігрійте їх в мікрохвильовій печі до 40 градусів. Рідина повинна стати теплою;
  2. У молочну суміш додаємо дріжджі, цукор і куряче яйце. Перемішайте масу віночком. У основу додаємо рослинне масло, а після перемішування – борошно. Борошно заздалегідь просійте. Вводите його порціями, замішуючи м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Все залежить від його властивостей;
  3. Накрийте тісто рушником або накрийте миску харчовою плівкою. Тримаємо його близько години в теплому місці. За цей час основа збільшиться в розмірах і стане повітряної;
  4. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і плодоніжки, натріть на тертці, посипте невеликою кількістю цукру і перемішайте. Можна додати спеції, родзинки та інші додаткові компоненти;
  5. Тісто розкачати ковбаскою і нарізати шматочками однакового розміру. Кожну заготовку розминаємо руками, формуючи коло. У центр кладемо столову ложку начинки, акуратно защипуємо краю. Трохи приплюснуть наші заготовки руками і залиште на 10-15 хвилин. За цей час вони піднімуться, а масло на сковороді нагріється;
  6. На сковороді розігрійте рослинне масло. Вона повинна приховувати пончик наполовину. Як тільки масло почне «клацати», викладаємо в нього пончики. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки;
  7. Викладіть пончики на паперовий рушник, який вбере зайвий жир, а потім перекладіть на тарілку і подавайте до столу.