Коли хочеться приготувати швидке, ситне, але в той же час легке блюдо, виручить салат з куркою. Куряче м’ясо має низьку калорійність. Він відмінно насичує, містить багато легкозасвоюваного білка, швидко перетравлюється і не перевантажує шлунок. Курка відмінно поєднується з овочами, крупами, фруктами, бобовими, свіжою зеленню. Тому ви можете урізноманітнити склад закуски з урахуванням своїх уподобань.
Що стосується способу обробки курячого філе, то тут також існує маса варіантів. Курку можна відварити, запекти в духовці, посмажити на грилі на сковороді. Багато салатів з копченою куркою.
Прості салати з куркою: рецепти для святкового столу і будніх днів
Коли хочеться швидкого перекусу, то відмінно підійде салат з відвареної куркою, яка може залишитися після варіння бульйону. Груди вважається найбільш дієтичною частиною. Тому він відмінно підходить для приготування закуски. Щоб салат не вийшов прісним, потрібно використовувати різноманітні заправки і соуси.
Найпростішим доповненням до салату є майонез або соняшникова олія. Але якщо ви хочете урізноманітнити стіл, то відмінно підійде білий, гірчичний, лимонний соус, винна заправка, бальзамічний оцет.
Класичний Цезар з курячою грудкою
Цезар – улюблений салат для багатьох людей. Він підійде для святкового столу і будніх днів. Закуска легка, швидка в приготуванні і чудово ситна. Варіант з курячою грудкою досить бюджетний.
Салат «Цезар» готується з простих інгредієнтів, які в поєднанні один з одним дають відмінні смакові профілі. Для закуски важливо самостійно приготувати грінки і використовувати охолоджене куряче філе. Що стосується заправки, то вона повинна бути класичною на основі лимонного соку і оливкового масла. Звичайно, можна використовувати і звичайний майонез, але це вже буде не «Цезар»!
Інгредієнти:
· Куряче філе – 2 штуки;
· Помідори черрі – 200 грам;
· Салат свіжий – 1 великий пучок;
· Буханець – 1 середнього розміру;
· Часник – 4 зубчики;
· Оливкова олія – 7 столових ложок;
· Сіль, чорний перець – за смаком;
· Пармезан або твердий сир – 100 грамів;
· Яйце куряче – 3 штуки;
· Гірчиця – 1,5 столові ложки;
· Лимонний сік – 5 столових ложок.
Спосіб приготування:
- М’якуш батона нарізати середніми кубиками і викласти на деко;
- Широкою стороною ножа видавлюємо 2 зубчики часнику і заливаємо 3 столовими ложками оливкової олії. Нагрійте масу на повільному вогні протягом 1-2 хвилин;
- Полийте шматочки батона олією і відправте їх в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин. Грінки повинні підрум’янитися;
- Курячі яйця відварити круто. Відокремте білки від жовтків;
- 2 зубчики часнику пропустіть через прес або просто дуже дрібно порубати ножем;
- Часник розтерти з жовтком і гірчицею до однорідної маси, додати лимонний сік і трохи солі. Потім додаємо оливкову олію, регулюючи ступінь густоти заправки за власним бажанням. Заправка повинна постояти близько 30-60 хвилин в холодильнику. Потім знову перемішайте. Досягнення однорідного стану;
- Куряче філе промити проточною водою, обсушити паперовим рушником, нарізати довгими широкими смужками і обсмажити до золотистого кольору з обох сторін;
- Помідори черрі вимийте і розріжте на дві половинки, салат просто порвіть руками і розкладіть його на дні форми для салату;
- Зверху викласти курку і грінки, які вже охололи;
- Натріть на тертці пармезан, зверху розкладіть половинки вишні і полийте салат заправкою.
Помідори і заправку додавайте в салат безпосередньо перед подачею на стіл. Краще заздалегідь підготувати всі компоненти і викласти їх перед приходом гостей або черговим прийомом їжі. При бажанні салат можна замінити пекінською капустою.
Освіжаючий салат з куркою і авокадо
Відмінний салат для початку дня. Він добре підходить для сніданку, так як досить ситний, містить багато вітамінів і мінералів. Закуску ще називають «зеленим» салатом, так як в її склад входять зелені компоненти: свіжий огірок, авокадо, яблуко.
Страва ідеально поєднується з лимонною заправкою на основі несолодкого йогурту. Якщо ви хочете виключити молочний компонент зі складу, то цілком можна зробити іншу підгодівлю. Для цього розігріваємо лимонний сік з оливковою олією і додаємо терті горіхи. Виходить дуже смачно, а головне – ситно!
Інгредієнти:
· Куряче філе – 1 штука;
· Огірок свіжий – 1 штука;
· Стиглий авокадо – 1 штука;
· Зелене яблуко – 1 штука;
· Лимонний сік – 2 столові ложки;
· Йогурт – 3 столові ложки;
· Салат свіжий – 1 пучок;
· Оливкова олія – 1 столова ложка.
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати невеликими шматочками;
- Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте кубиками або поздовжніми шматочками;
- Вимийте салат і порвіть його руками на дрібні шматочки;
- Огірок і яблуко очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Яблуко можна натерти на крупній тертці, після чого його слід скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло;
- Змішати всі компоненти між собою, заправити заправкою;
- Для приготування заправки змішайте йогурт, оливкова олія і лимонний сік.
Оригінальний салат з куркою: простий і смачний рецепт
Куряче філе відмінно поєднується з грибами. Щоб смак закуски не був тривіальним, до складу слід додати свіжий селера. Заправка додасть салату оригінальну нотку. Звичайно, можна обійтися звичайним майонезом або йогуртом. Але заправка буде набагато смачніше, якщо додати лимонний сік і гірчицю.
Що стосується курки, то підійде відварене філе. Салат виходить дуже смачним, якщо курку запекти у фользі або обсмажити на сковороді-гриль.
Інгредієнти:
· Куряче філе – 1 штука;
· Гриби – 100 грамів;
· Селера свіжий – 2 стебла;
· Огірок маринований – 2 штуки;
· майонез – 1 столова ложка;
· Соняшникова олія – 2 столові ложки;
· Лимонний сік – 1 столова ложка;
· Гірчиця – 2 чайні ложки.
Спосіб приготування:
- Куряче філе відварити до готовності і нарізати невеликими кубиками;
- Гриби нарізати невеликими шматочками і обсмажити на соняшниковій олії;
- Селеру нарізати тонкою соломкою, огірок – дрібними кубиками;
- Для приготування заправки змішайте майонез з лимонним соком і гірчицею;
- З’єднайте всі компоненти між собою, заправте соусом і подавайте до столу!
Не менш смачний салат виходить з куркою і ананасом. Блюдо виходить дуже незвичайним і легким. Куряче філе можна поєднувати з сухофруктами і горіхами. Виходять цікаві смакові поєднання. Експериментуйте з інгредієнтами і заправками. Тоді ви зможете здивувати своїх гостей і близьких смачними закусками!