Коли котлети вам набриднуть, і ви не знаєте, що ще приготувати зі смачного фаршу, на допомогу прийдуть бризолі. Рецепт, фото і докладний опис етапів приготування допоможуть кожному повторити цю страву.
Смачні бризолі з яловичини: рецепт з фото
Брісолі – це страва з фаршу та яєць, приготованих на сковороді. Весь процес займе у вас не більше 30 хвилин, по закінченню яких ви будете пишатися своїм результатом. Ваші старання не залишаться непоміченими, адже навіть діти із задоволенням їдять бризолі. Пропонуємо рецепт з фото нижче.
Потреба:
- 400 г яловичого фаршу;
- 8 яєць;
- Сіль, перець, копчена паприка, коріандр за смаком;
- Соняшникова олія;
- Масло;
- Овочі або картопляне пюре для гарніру.
Підготовка:
- Рекомендуємо використовувати домашній фарш з яловичини. Добре, якщо жирність буде 80/20.
- Додайте в фарш сіль і перець, 1/2 ч. Л. меленого коріандру і стільки ж копченої паприки, якщо ви любите цю спецію.
- Ретельно перемішайте фарш, додайте 2 ст. л. води або соєвого соусу, якщо він занадто в’язкий.
- Розділіть фарш на 8 рівних порцій. З кожної порції сформуйте кулю. Покладіть кульки на обробну дошку, змочену водою.
- Підготуйте невелику сковороду, змастіть поверхню вершковим маслом. Потім додаємо чайну ложку соняшникової олії.
- Розбийте яйце в миску для супу, не глибоку (НЕ миску). Додайте дрібку солі, збийте виделкою, щоб з’єднати жовток і білок.
- Поставте сковороду на середній вогонь для попереднього розігріву.
- Візьміть кульку з фаршу і сформуйте з нього коржик. Покладіть тортилью в тарілку з яєчною масою. Зачерпніть яйце виделкою і полийте верх коржика так, щоб він також був покритий яєчною масою.
- Виливаємо вміст тарілки в каструлю. За допомогою лопатки зачерпніть яєчні прожилки у фарш, щоб утворився цільний круглий бризоль. Рецепт смаження простий і багато в чому схожий на приготування котлет. Смажимо на середньому-середньому вогні з одного боку, потім перевертаємо на інший, доводимо до ніжності.
- Повторіть приготування інших заготовок таким же чином. Брісолі за рецептом фаршу з яловичини готуються досить швидко.
- Подавати гарячим з картопляним пюре, салатом або будь-яким іншим гарніром.
Бризки з курки: рецепт з фото
З курячого фаршу виходять швидкі і дуже смачні бризолі. Рецепт за бажанням можна доповнити додаванням грибів. Подрібнити і додати до фаршу, перемішати. З грибами страва матиме приємний смаковий акцент. Його оцінять не тільки на сімейній вечері, але і на святковому столі.
Підготувати:
- 300 г курячого фаршу;
- 100 г грибів (за бажанням);
- 6-8 яєць;
- Сіль, перець, мелений мускатний горіх, каррі за смаком;
- Масло;
- Соняшникова олія.
Підготовка:
- Щоб курячий фарш вийшов соковитим, готуйте його не тільки з філе, але і з м’яса, зрізаного зі стегон.
- Гриби подрібнити в блендері або за допомогою ножа до однорідної маси з невеликих шматочків.
- Змішати гриби і м’ясний фарш, посолити, поперчити, додати спеції за смаком. Розділіть фарш на 6-8 кульок однакового розміру.
- Сковороду змастіть вершковим маслом, потім додайте чайну ложку соняшникової олії. Поставити на вогонь для нагрівання.
- Розбийте яйце в миску з невеликим заглибленням.
- Розкладіть кульку фаршу долонями, занурте в яйце.
- Виливаємо вміст тарілки на сковороду, зачерпуємо яйце, що витікає, зверху на фарш лопаткою.
- Підрум’яньте на помірному вогні з обох сторін.
- Таким же чином приготуйте інші бризолі. Рецепт хороший в якості основної страви на гарнір з картопляного пюре.