Французький хліб і його різновиди

Поряд з вином і сиром французи дуже люблять різні види хліба. У країні вони представлені у величезній різноманітності і їх безперечно варто спробувати. Недарма у французів є думка, що якщо протягом дня людина не з’їв хоча б трохи цієї випічки, день пройшов даремно.


                                    Французский хлеб и его разновидности

Хліб французи готують з особливою уважністю і любов’ю, тому кожен сорт володіє чудовим і неповторним смаком. Поговоримо про найпопулярніші.

Багет

Слово “багет «В перекладі означає» жезл «або»палиця”. За формою цей вид хліба дійсно схожий на довгу палицю, а популярність він вже давно придбав і за межами країни. Багет французи особливо люблять-головним чином, за його хрустку скоринку і привабливий жовто-золотистий Колір.

Міський хліб

Має витягнуту овальну форму. Спочатку його виготовляли в місті, але потім дали йому другу назву — сільський, щоб викликати більше довіри у людей. Жорстких стандартів (як, наприклад, при приготуванні багета) тут немає. До складу міського хліба входить житнє борошно, а ідеальне поєднання для нього — м’які і молоді сорти сиру.

Житній хліб з устрицями

До його складу входить житнє борошно в кількості не менше 65%. Ідеально поєднується саме зі свіжими устрицями, тому і отримав таку неофіційну назву.

Фугас в Провансі

Має незвичайну форму, а «агресивне» назва зовсім не має відношення ні до зброї, ні до війни, а походить від латинського слова «фокус» або «домашнє вогнище». Це булочка з апетитною скоринкою, а в її тісто додані суміш трав Провансу і оливки. Найкраще поєднання, з яким французи рекомендують вживати цей вид булки — оливкова олія.

Педемі

У перекладі це слово позначає»хліб з м’якушки”. З нього французи готують тости.

Педекям пань

Хліб, який готують з житнього або пшеничного борошна. Він круглий, з товстою кіркою, яка довго зберігає його свіжість.

Фісель

Хліб за формою нагадує лаваш (він дуже тонкий). Форма у нього витягнута. Він не призначений для тривалого зберігання, тому вживати його в їжу потрібно відразу.

Фактично аналог багета, але довжина у неї коротша. Жителі інших країн часто приймають флейту за багет.

Корона

Хліб химерної форми, що нагадує корону короля Франції. Володіє характерним насиченим і» царственим ” смаком.

Батон

Як і багет, слово позначає палицю, але він набагато товщі, овальної форми і чимось нагадує Російські батони.