Традиційно новорічні свята-час ломляться від смакоти столів. При підготовці до головної ночі року, кожна господиня вважає своїм обов’язком змусити холодильник «тріщати по швах» від готових страв і напівфабрикатів. Багато хто навіть не замислюються над тим, як зберегти продукти після свят. Невеликі хитрощі, представлені нижче, допоможуть продовжити термін придатності страв і трохи заощадити.
Особливості зберігання
Правила обробки продуктів і готових страв
Термін придатності продуктів після свят багато в чому залежить від способу їх обробки:
- Кисломолочну заправку, соуси або майонез слід додавати тільки перед подачею страви. Вживати в їжу заправлену страву можна тільки протягом 12 годин. Напередодні застілля можна помістити нарізані заготовки в щільно закриті ємності, а потім діставати їх по черзі, додавати заправку і подавати до столу.
- Швидкопсувні делікатеси, які немає можливості відразу вжити в їжу, можна піддати термічній обробці. Так, з овочевої, м’ясної, сирної нарізки може вийти смачна піца, апетитні оладки або пишний омлет. Цитрусові підійдуть для приготування джему, желе або компоту;
- Їжу, що залишилася, яку немає можливості з’їсти до закінчення терміну придатності або переробити, можна віддати домашнім вихованцям або бездомним тваринам. Звичайно, в цьому випадку слід попередньо дізнатися: які продукти не зашкодять здоров’ю тварин.
Перераховані рекомендації допоможуть розумно використовувати продукти після свят, знизити витрати на додаткові інгредієнти і полегшити процес приготування їжі. Вчасно зробивши запаси готової їжі, можна насолодитися вільним часом і теплими спільними моментами з рідними і близькими.