Інгредієнти:
- Філе куряче
600 грамів
- Перець болгарський
2 штуки
- Цибуля шалот
3 штуки
- Часник
3 зубчики
- Яйця курячі
2 штуки
- Масло вершкове несолоне
50 грамів
- Масло виноградних кісточок
50 мілілітрів
- Висівки вівсяні
2 ст. л.
- Сухарі панірувальні
2 ст. л.
- Цукор
1 щіпка
- Сіль
1 щіпка
- Перець чорний мелений
1 щіпка
Для соусу
- Вершки
100 мілілітрів
Для подачі
- Сметана
- Зелень (свіжа)
- Кількість порцій: 4
Несолодкий варіант для Масляної! Курячі млинці – для тих, хто любить проводи зими ґрунтовними і поживними.
Метод:
Болгарський перець розрізати навпіл, видалити насіння і мембрани, натерти на крупній тертці. Шкурки не використовувати.
Куряче філе з цибулею і часником пропустити двічі через дрібну решітку м’ясорубки. Додати у фарш яйця, 50 мл вершків, висівки і сухарі, приправити сіллю, цукром і тертим перцем, добре перемішати.
У гарячому сотейнику розігріти обидва види масла. Смажити млинці, викладаючи столовою ложкою, з обох боків до рум’янцю. Подавати зі сметаною і свіжою зеленню.