Волоські горіхи нормалізують рівень “поганого” холестерину в крові

Останні дослідження показують, що вживання волоських горіхів дозволяє знизити ризик хвороб серця і судин, особливо в літньому віці.


                                    Грецкие орехи нормализуют уровень «плохого» холестерина в крови

Багато дієти, в яких переважають рослинні продукти, включають в себе вживання волоських горіхів. Якщо їх приймати на регулярній основі, то ризик виникнення серцево-судинних захворювань знижується на 15%. Також зменшується кількість смертей від таких захворювань на 23%. Такі показники не дивні-в горіхах міститься омега-3. Крім того, горіхи сприяють зниженню холестерину. Але принцип такого ефекту поки не відомий.

Численні дослідження показують, що волоські горіхи не тільки знижують рівень «поганого» холестерину, але і впливають на його якість. Частинки такого холестерину мають різні розміри і структуру. Особливо шкідливі для організму ті, які мають високу щільність і невеликий розмір – саме вони провокують розвиток атеросклерозу.

Подальші дослідження проводилися за участю 708 добровольців, вік яких становив від 63 до 79 років. Спостереження проводилися два роки, і одна група учасників повинна була використовувати в своєму раціоні від 30 до 60 г волоських горіхів. Після цього вимірювали рівень холестерину в крові у двох групах. Ті, хто їв волоські горіхи, показали дуже обнадійливі результати. Рівень холестерину впав до 4,3 мг/дл, а ліпопротеїнів – до 8,5 мг/дл. Рівень ліпопротеїнів, що мають середню щільність, теж впав, а такі частинки впливають на ризик розвитку серцево-судинних захворювань. При цьому більш вираженим ефект був у чоловіків – 9%, а у жінок – 2,6%.