Апельсиновий чізкейк з печива Oreo

Апельсиновый чизкейк с печеньем Oreo

Інгредієнти:

апельсини

4 штук(і)

Сік апельсиновий

200 мілілітрів

Сир м’який (Філадельфія)

25 грамів

Печиво (Oreo)

350 грамів

Масло вершкове

80 грамів

Яйця курячі

2 штук(і)

Цукрова пудра

100 грамів

Желатин

1 ст. л.

Для прикраси

Розмарин
Журавлина
  • Кількість порцій: 4

Чизофреники аплодують! Цей чізкейк неодмінно оцінять шанувальники знаменитого американського пирога. Тут правильний сир, і він дуже гармонійно доповнений цедрою і м’якоттю апельсина. На подушці з чорного Oreo цитруси набувають особливий гастрономічний шарм.

Метод:

Апельсини ретельно помити, гострим або спеціальним ножем зрізати цедру, намагаючись не зачепити білу частину – порізати цедру тонкої і дрібною соломкою. Кожен апельсин розрізати впоперек, вибрати м’якоть, сік зібрати.

Печиво Oreo розкришити до стану борошна, змішати з розтопленим вершковим олією і укласти на дно порційних формочок для випічки.

Сир Філадельфія, яйця і цукрову пудру збити в блендері в пишну масу.

У чизкейковую начинку вмішати скибочки цитрусового філе, цедру і апельсиновий сік, який був зібраний при підготовці апельсина. Сирно-апельсинову начинку викласти зверху основи з печива.

Порційні формочки скласти в піддон, влити гарячу воду на дві третини і поставити випікатися в розігріту до 150 градусів духовку на 35-40 хвилин. Остудити.

Желатин розвести в склянці апельсинового соку, залишити для набухання на годину (або на час, вказаний в інструкції), потім поставити на повільний вогонь і розпустити желатин, щадно нагріваючи – процідити. Апельсиново-желейною масою залити кожну порцію чізкейку. Залишити для повного охолодження при кімнатній температурі – прибрати чізкейк в холодильник для повного дозрівання не менш ніж на 24 години.

При подачі апельсиновий чізкейк декорувати крихтою печива, свіжої журавлиною і гілочкою розмарину.