Як приготувати печиво кокосанка в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Кокосова стружка
2 грами
- Цукровий пісок
160 грамів
- Яйця курячі
3 штук(і)
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 25 хвилин
Печиво кокосанка: базовий рецепт з фото і відео
Для приготування кокосового печива знадобляться:
- 260 г кокосової стружки;
- 160 г цукрового піску;
- 3 курячих яйця.
Виделкою або міксером збийте яйця з цукром. Цукор повинен повністю розчинитися, а маса збільшитися в об’ємі вдвічі. Помішуючи суміш, поступово додайте кокосову стружку. На початку суміш буде виглядати рідкуватий. Однак по мірі збивання вона повинна вийти однорідною і трохи розсипчастої. В іншому випадку до тіста можна додати ще трохи кокосової стружки.
З отриманого тіста сформуйте невеликі кульки діаметром близько 2,5–3 см, трюфелі або пірамідки. У процесі ліплення печива змочіть руки холодною водою для того, щоб тісто не прилипало.
Викладіть печиво на деко, в який попередньо змастіть вершковим маслом. Випікається воно при 170-190 З близько 20-25 хв. Готове печиво придбає золотистий колір. Не варто перетримувати печиво в духовці, щоб воно не стало сухим і жорстким.
Печиво кокосанка в домашніх умовах
На основі базового рецепту можна приготувати печиво з різними смаками. Для цього в тісто ви можете додати по вибору наступні інгредієнти:
- Близько 3-4 ст. л. сухого мартіні, щоб надати печінкою особливий присмак.
- Любителі здорового способу життя можуть додати 4 ст. л. вівсяної муки.
- Всередину кожного печива можна покласти горіх: фундук або арахіс.
- Один доданий пакетик ваніліну додасть вашій випічці неповторний аромат.
- Не менш смачним вийде печиво, якщо в тісто додати подрібнені сухофрукти.
- Готове печиво можна з одного кінця вмочити в розтоплений шоколад або намалювати зверху тонку сіточку-павутинку.
Додавайте будь-які інгредієнти по вашому смаку, щоб урізноманітнити печиво кокосанка без борошна.
Хоча печиво готується без борошна, дієтичним його не назвеш. Кокосова стружка за рахунок вмісту в ній масла досить калорійна. Калорійність печива Кокосанка становить близько 470 г на 100 г готового продукту.
Однак печиво виходить дуже смачним навіть на основі базового рецепта. З його приготуванням впораються недосвідчені господині і навіть малюки.
Номер статті: смачне печиво на розсолі