Вареники з капустою і грибами

Вареники с капустой и грибами

Інгредієнти:

Капуста білокачанна

500 грамів

Гриби

200 грамів

Цибуля ріпчаста

1 штука

Олія рослинна рафінована

3 ст. л.

Зелень

0,5 ч. л.

Сіль

7 грамів

Перець

5 грамів

Для тіста

Вода

1 скл.

Борошно пшенична

400 грамів

Сіль

0,5 ч. л.

Олія рослинна рафінована

1 ст. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 1 годину

Вареники є універсальним стравою, адже, залежно від начинки, це може бути, як основна закуска, так і солодкий десерт. Пропонуємо простий рецепт вареників з сезонною начинкою – з капустою і грибами.

Спосіб приготування:

Доводимо воду до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо сіль, масло і половину борошна. Швидко перемішуємо, намагаючись розбити всі грудочки.

Коли суміш трохи охолоне, підсипаємо в кілька прийомів борошно і вимішуємо однорідне, круте, але еластичне тісто. Розкачуємо з тіста ковбаску, ділимо на дві частини і по черзі нарізаємо шматочками. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коржик. Розкладаємо чайною ложкою начинку і защипуємо краю.

Відварюємо в киплячій воді протягом 4-5 хвилин. При подачі посипаємо вареники смаженою цибулею і поливаємо маслом, в якому він смажився.

Приготування начинки. Тушковану капусту перемішуємо з пасерованою цибулею і смаженими грибами, приправляємо сушеною зеленню, сіллю і перцем.

Якщо краї тіста погано склеюються, то перш ніж з’єднувати, змочують їх водою.