Зовсім скоро прийде весна, зі своїм авітамінозом, і я вирішила влаштувати йому бій — зробити за особливим рецептом швидку квашену капусту.
Вже не перший рік вона допомагає мені і моїй родині смачно впоратися з весняною нудьгою, занепадом сил, депресією і привести себе в тонус. Це дійсно так! Є різні способи, як приготувати домашню квашену капусту, але я виділила для себе самий смачний варіант, який виходить набагато краще, ніж класичний. До того ж, він готується дуже просто і швидко: з них легко зможе впорається навіть новачок.
Необхідні інгредієнти
- капуста — 1-1,2 кг;
- морква — 300-500 грам;
- сіль — 25 грам;
- цукор — 20 грам;
- вода — 800 грам.
Швидка квашена капуста: покроковий рецепт
Мало хто замислюється, чим корисна квашена капуста — а це справжнє джерело здоров’я та краси, багатий вітамінами С, А, групи В, До, кисломолочними бактеріями і безліччю інших мікроелементів. Вони допомагають не тільки зміцнити імунітет, але і нормалізувати травну систему, м’яко очистити організм від зашлакованості і скинути вагу.
Готову квашену капусту відправляємо в холодильник для зберігання. У такому вигляді її можна тримати в холоді до двох місяців. Але у вас це навряд чи вийде: з’їдається вона ще швидше. Квашена капуста швидкого приготування буде готова вже на 2-3 день. Перед подачею можна додати дрібно нарізану цибулю, полити рослинним маслом (краще нерафінованою — воно більш ароматне і корисне). За бажанням можете притрусити трішки цукром.
Квашена капуста вийшла хрусткою, дуже смачною. Її можна їсти з будь-яким гарніром, готувати різні страви (зрази, калачі, тушковане з картоплею і так далі). Я рекомендую квасити по цьому швидкому і простому рецептом і їсти: починаючи з ранньої осені до пізньої весни, коли з’являються уже свої, домашні свіжі овочі (а не куповані, з додаванням різної хімії).
Приємного апетиту.