5 продуктів для очищення печінки

Печінка виступає свого роду фільтром людського організму. Через постійне вживання їжі, забрудненої хімікатами і вдихання повітря з домішок небезпечних газів, даний орган забруднюється. Він не може виконувати свої функції в повному обсязі і дає збої. Можуть з’являтися такі захворювання як цироз, алкогольний гепатит, камені, різні запалення, інфекції та інші.


                                    5 продуктов для очищения печени

Токсичний вплив повністю не можна уникнути, як би не старався людина. По можливості необхідно знизити кількість споживаного алкоголю, жирних продуктів, позасезонних овочів і фруктів, солінь. Але найголовніше проводити періодичне очищення печінки за допомогою вживання певних продуктів. Профілактика допоможе уникнути захворювань, негативних симптомів і поліпшить якість життя людини.

Пісні сорти м’яса

Така їжа допомагає організму отримати всі необхідні мікроелементи і мінерали, достатню кількість білка і вуглеводів, не надаючи при цьому токсичного впливу на орган. Корисність пісного м’яса зростає при правильному приготуванні страв. Термічна обробка без використання смаження, допомагає зберегти всі корисні властивості м’яса і не погіршити його корисність для організму. Кращими способами вважаються варіння і гасіння.

Яке ж м’ясо вибрати?

  • В першу чергу варто звернути увагу на м’ясо птиці: курка, індичка, курча. Ці продукти легко купити в кожному магазині і не складе особливих труднощів приготувати.
  • М’ясо домашніх тварин: телятина, яловичина, кролятина, також відносяться до пісним сортам, але варто звертати увагу на частини вирізки. У ній не повинно бути товстих сальних прожилок і шкіри.

Нежирні види риби

Риба нарівні з м’ясом необхідна організму для нормальної роботи. Деякі важливі мікроелементи можна отримати тільки з рибної продукції. Велика кількість жирних кислот омега-3 і омега-6 очищають судини від надлишків холестерину, знижуючи, таким чином, навантаження на печінку.  

Найпоширеніші варіанти пісної риби:

  • сула;
  • щука;
  • тріска;
  • хек;
  • минтай.

Макаронні вироби та крупи

Наукові дослідження показали, що вживання таких круп, як вівсянка, гречка, пшенка і манка покращують роботу печінки і знижують ризик хронічних захворювань органу. У таблиці наведені основні переваги кожної крупи для печінки.

Найменування

Користь для печінки

Вівсяний

Покращує роботу печінки, стабілізує функції. Підвищує функцію самоочищення.

Гречаний

Розщеплює накопичився жировий шар, що дозволяє уникнути такого серйозного захворювання, як жировий гепатоз.

Пшоняна каша

Виводить з організму токсини і шлаки, перешкоджає утворенню бляшок, тим самим полегшує фільтраційну функцію.

Манка

Обволікає стінки шлунка, знижуючи тим самим кислотність продуктів. Підвищує захист від утворення новоутворень.

 

Макаронні вироби також роблять благотворний вплив на травлення. Не дають зайве навантаження на організм при правильному приготуванні і дотриманні норм вживання продукту.

Горіхи і сухофрукти

Щоб печінка могла на всі 100% виконувати свої функції з виведення токсинів і шлаків з організму, їй необхідно багато мікроелементів і мінералів. Такі речовини у великому обсязі міститися в горіхах і сухофруктах. Вони допомагають регенерації клітин печінки і відновленню корисних функцій. Найкориснішими вважаються родзинки, курага, чорнослив, волоський і лісовий горіх.


                                    5 продуктов для очищения печени

Фрукти та овочі

Сезонні фрукти і овочі корисні для всього організму, вони насичують його необхідними речовинами і створюють сприятливе середовище для повноцінної роботи всіх органів. Зелені овочі проводять чистку організму від шлаків, знижують рівень токсинів в організмі і тим самим спрощують роботу печінки. Фрукти забезпечують тканини важливими мінералами, завдяки чому робота печінки поліпшується.

Найкорисніші фрукти і овочі для печінки:

  • Лимони-багаті активними кислотами, пектином і клітковиною.
  • Яблука-сприяють виведенню токсинів, виступають в якості профілактики пухлин органу шлунково-кишкового тракту.
  • Сливи-підвищують захисні властивості печінки.
  • Банани-покращують травлення.
  • Зелені овочі-виступають в якості додаткового фільтра організму, виводять шлаки і токсини, активізують роботу печінки.