Дієтологи перерахували найбільш алергенні продукти на новорічному столі.
У список найнебезпечніших продуктів потрапили цитрусові, червона риба, ікра, спеції і горіхи.
Мандарини-це фрукти, які асоціюються з Новим роком. Тим часом медики рекомендують не налягати на цитрусові в новорічну ніч.
Як правило, люди з дитинства знають, що їх організм не сприймає мандарини, проте бувають і такі випадки, коли у людини шкіра покривається плямами після кілограма з’їдених фруктів. Щоб цього уникнути, не потрібно їсти занадто багато мандаринів за раз.
Риба та інші морепродукти теж протипоказані алергікам. Якщо людина страждає алергією на рибу, краще уточнити, чи є цей продукт в якомусь із салатів.
Також алергію можуть викликати горіхи, гірчиця та інші спеції.
Щоб уникнути неприємностей, дієтологи рекомендують гостям цікавитися складом страв, поданих на стіл.
Фото: Pixabay