Тонкі ажурні млинці на кефірі: скоро Масляна

Будь-яка господиня мріє, щоб їжа була не тільки смачної, але і зовні красивою. Млинець, на жаль, не завжди виходять такими.

Але є рецепт, завдяки якому ваші млинці будуть на диво: тонкі ажурні млинці на кефірі. Так що записуйте! В принципі, процес приготування та інгредієнти, практично такі ж, як на звичайні млинці. Якщо ви будете чітко дотримуватися інструкції приготування, ваші млинці вийдуть дійсно такими, якими ви хочете їх побачити. Але головний інгредієнт – це ваша старанність і любов. Без них будь-яку страву буде зіпсовано.

Необхідні інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 40 грам цукру;
  • 500 грам кефіру або йогурту;
  • 250-300 мл гарячої води;
  • 30 грам рослинної олії;
  • половина чайної ложки соди;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;
  • 300 грам борошна;
  • масло вершкове.

Як приготувати тонкі ажурні млинці на кефірі

  • Займемося тестом. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і додаємо екстракт ванілі. Добре перемішуємо вінчиком.
  • Вливаємо кефір і добре все перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Рада. Від жирності кефіру (а значить, і від його густини) буде залежати кількість борошна.
  • У тісто просіваємо пшеничне борошно і замішуємо тісто. Дуже зручно замішувати борошно в рідини: так не утворюються грудочки. Тісто виходить досить густе.
  • Залишаємо його хвилин на 10, щоб відстоялося, і борошно розбухла.
  • Після того, як тісто відстоялося, вливаємо в нього крутий окріп і перемішуємо.
  • Додаємо в тісто харчову соду, розмішуємо. Попередньо гасити соду не треба: вона сама загаситься в тесті, так як там є кефір.
  • Якщо тісто вийшло густуватим, можна ще влити води.
  • Додаємо в тісто рослинне масло, перемішуємо – і переміщаємося до плити.
  • Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом.
  • Випікаємо млинці. Наливаємо тісто на сковорідку, розподіляємо його рівним шаром і обсмажуємо з двох сторін. Щоб млинець вийшов ажурним, сковорода повинна бути добре розігріта.
  • Готові млинчики знімаємо на тарілку – і можна подавати на стіл.
  • Тонкі ажурні млинці виходять смачними і красивими. А якщо подавати їх з варенням, сметаною або згущеним молоком – буде смачніше подвійно. Так що, приємного апетиту: і частіше радуйте смачними стравами своїх домочадців.

    Тонкие ажурные блинчики на кефире: скоро Масленица

    Хочете дізнатись ще більше цікавих рецептів, заходьте на сайт: знайдете багато цікавого та корисного.