Патологічний процес згортання крові в судинах, в результаті якого утворюються тромби. називається тромбоз. Такі кров’яні згустки заважають нормальному перебігу крові, іноді навіть повністю зупиняючи її. І цей процес вкрай небезпечний, тому що загрожує людині відмираннями тканин або ж смертю.
Профілактикою подібного стану можуть служити регулярне проходження диспансеризації і виконання призначень лікаря, а також активний спосіб життя і прихильність принципам правильного харчування.
Далі розповімо, які продукти можуть стати активними учасниками профілактики тромбозу.
Фахівці в області харчування радять включити наступні компоненти в свій щоденний раціон:
- Корисні жири. Цей елемент широко представлений в оливковій олії, жирній морській рибі, горіхах і авокадо. Антиоксиданти знижують активність тромбоцитів, що і перешкоджає надмірно згортання крові.
- Фрукт. Фермент бромелайн вважається ефективним засобом профілактики тромбів. Ще він знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Гранат і ананас їм особливого багаті.
- Зелені овочі. Вітамін K допомагає в регуляції згортання крові. Тому брокколі, шпинат, брюссельська капуста, петрушка в раціоні повинні бути обов’язково.
- Морська капуста. Фактично цей продукт природний антикоагулянт. Він підвищує тонус судин і зменшує в’язкість крові.
У той же час існують і продукти, здатні викликати в організмі затяжне запалення. Надалі воно може спровокувати серйозні захворювання, які будуть перешкоджати нормальному згортанню крові. З цієї причини варто максимально відмовитися від вживання наступних продуктів:
- картопля фрі;
- солодкі газовані напої;
- перероблене м’ясо.