Що включити в харчування для профілактики тромбозів?

Патологічний процес згортання крові в судинах, в результаті якого утворюються тромби. називається тромбоз. Такі кров’яні згустки заважають нормальному перебігу крові, іноді навіть повністю зупиняючи її. І цей процес вкрай небезпечний, тому що загрожує людині відмираннями тканин або ж смертю.


                                    Что включить в питание для профилактики тромбозов?

Профілактикою подібного стану можуть служити регулярне проходження диспансеризації і виконання призначень лікаря, а також активний спосіб життя і прихильність принципам правильного харчування.

Далі розповімо, які продукти можуть стати активними учасниками профілактики тромбозу.

Фахівці в області харчування радять включити наступні компоненти в свій щоденний раціон:

  • Корисні жири. Цей елемент широко представлений в оливковій олії, жирній морській рибі, горіхах і авокадо. Антиоксиданти знижують активність тромбоцитів, що і перешкоджає надмірно згортання крові.
  • Фрукт. Фермент бромелайн вважається ефективним засобом профілактики тромбів. Ще він знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Гранат і ананас їм особливого багаті.
  • Зелені овочі. Вітамін K допомагає в регуляції згортання крові. Тому брокколі, шпинат, брюссельська капуста, петрушка в раціоні повинні бути обов’язково.
  • Морська капуста. Фактично цей продукт природний антикоагулянт. Він підвищує тонус судин і зменшує в’язкість крові.

У той же час існують і продукти, здатні викликати в організмі затяжне запалення. Надалі воно може спровокувати серйозні захворювання, які будуть перешкоджати нормальному згортанню крові. З цієї причини варто максимально відмовитися від вживання наступних продуктів:

  • картопля фрі;
  • солодкі газовані напої;
  • перероблене м’ясо.