Різдвяний кекс з родзинками, горіхами і сухофруктами

Різдвяна випічка повинна бути ароматною, апетитною з великою кількістю горіхів, сухофруктів і родзинок. І саме такий кекс виходить, приготовлений за рецептом з нашого сайту. Готується кекс зовсім просто, а виходить неймовірно смачним. Ви залишитеся від нього в повному захваті!

Необхідні продукти

  • 200 грам пшеничного борошна
  • 100 грам рідкого меду
  • 100 грам цукру
  • 70 мл рослинного масла
  • 2 курячих яйця
  • 1 чайна ложка імбиру
  • 1 чайна ложка кориці
  • щіпка мускату
  • 1 чайна ложка соди
  • 100 грам кураги
  • 100 грам родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 їдальня ложка чорного чаю
  • 100 мілілітрів окропу

Для глазурі

  • 100 грам цукрової пудри
  • 15 грамів лимонного соку
  • журавлина, розмарин для прикраси

Починаємо приготування

  • В гуртку заварюємо підготовлений чай. Рубаємо на дрібні шматочки волоські горіхи. Курагу і родзинки кладемо в миску, а потім заливаємо окропом. Зливаємо з сухофруктів воду, а потім обсушуємо на паперовому рушнику. Сухофрукти нарізаємо дрібними шматочками.
  • В невелику чашку кладемо родзинки, курагу і волоські горіхи, а також всипаємо пшеничне борошно (1 ст. л.) і все добре перемішуємо.
  • У просіяне борошно додаємо імбир, корицю і мускат, добре перемішуємо.
  • У яєць відокремлюємо білки від жовтків.
  • У жовтки додаємо цукор і мед, а потім збиваємо міксером до пишної маси. Додаємо в масу і ще трохи збиваємо. В жовткову масу в 4 підходи вводимо борошняну суміш, рослинне масло і міцний чай. Потім в тісто додаємо сухофрукти з горіхами, а потім ретельно перемішуємо.
  • Решта білки додаємо сіль і збиваємо до пишної білої маси. А потім акуратно додаємо їх в готове тісто.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і виливаємо підготовлене тісто.
  • Заготівлю кексу ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 50 хвилин. Потім знижуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 30 хвилин.
  • Приготуємо глазур. У миску насипати цукрову пудру і додаємо лимонний сік. Все перемішуємо до однорідної маси без грудочок.
  • Готовий кекс охолодити і поливаємо глазур’ю. А також прикрашаємо журавлиною і розмарином. А потім даємо трохи глазурі застигнути і подаємо до столу.
  • Спробуйте також традиційний різдвяний кекс «Штолень», приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Рождественский кекс с изюмом, орехами и сухофруктами

    Приємного апетиту!