Печіночники: супер смачні печінкові оладки для всіх

Сьогодні у мене простий рецепт апетитного перекусу або доповнення до будь-якого гарніру: супер смачні печінкові оладки!

Страва не тільки соковите, ніжне, смачне, але ще і неймовірно корисне! Вдале поєднання інгредієнтів в цьому рецепті приголомшить кожного! Процес приготування простий і досить швидкий, а результат – приголомшливий! Дуже смачне блюдо для всіх любителів печінки! Приготуйте оладки за цим рецептом – і переконаєтеся самі!

Необхідні інгредієнти

  • яловича печінка – 600 грам,
  • сире куряче яйце – 1 штука,
  • сметана (будь – % жирності) – 60 грам,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • вівсяні пластівці – 50 грам,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • сіль – 2/3 чайної ложки,
  • перець чорний мелений – 1/4 чайної ложки,
  • рослинне масло – для смаження.

Як приготувати найсмачніші печінкові оладки

  • Яловичу печінку промиваємо, очищаємо від плівок і пропускаємо через м’ясорубку разом з вівсяними пластівцями.
  • У миску з печінкою додаємо дрібно нарізану цибулю, яйце, сметану, видавлюємо часник, солимо і перчимо.
  • Рада. Сметану можна взяти будь-якої жирності, але перевірте, щоб вона не була занадто кислим. Краще всього використовувати домашню сметану (сільську, або зроблену з молока і вершкового масла).
  • Потім фарш перемішуємо, накриваємо і даємо постояти не менше 30 хвилин, щоб вівсяні пластівці розбухнули.
  • Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо печінкову суміш великою ложкою, як на оладки.
  • Закриваємо сковороду кришкою і смажимо оладки на малому вогні до рум’яності.
  • Після чого перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини: також, під закритою кришкою.
  • З 600 грам печінки виходить достатня кількість смачних печінкових оладок, щоб нагодувати всю сім’ю.
  • Печіночники виходять соковиті, пористі всередині! Їх можна подати з будь-яким гарніром, а можна просто покласти на шматочок хліба: вийде відмінний бутерброд до чашки чаю або кави. Найсмачніші печінкові оладки відмінно поєднуються з ароматним сметанним або сирним соусом, а також чудово виглядають на шматочку домашньої коржі або скибочці ароматного хліба. Загалом, саме головне – приготувати їх: а з чим і як подати, ви розберетеся самі. На нашому сайті вас чекають і інші прості рецепти смачних страв: залишайтеся з нами.

    Печеночники: супер вкусные печеночные оладьи для всех

    Приємного всім апетиту.