М’ясна закуска «Люкс»

Пропонуємо вам незвичайний варіант подачі простий м’ясної закуски. Особливо така закуска сподобається чоловікам, які не люблять зайвих доповнень в стравах (картоплі зелені тощо). Закуска виходить дуже красивою і стане прекрасним доповненням святкового столу. Готується трохи клопітно, але вона того варта.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм м’яса
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5 запашного перцю горошком
  • 5 чорних перцю горошком
  • 3 лаврових аркуша
  • сіль, перець

Для заливки

  • 150 грам сметани
  • 150 грам майонезу
  • 2 жмені волоських горіхів
  • 1 головка часнику
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • М’ясо нарізаємо на відбивні (товщина 5-7 мм), а потім кожен шматочок злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Підготовлене м’ясо нарізаємо невеликими порційними шматочками.
  • Очищений цибулю і моркву нарізаємо кружальцями.
  • Беремо каструлю і на дно викладаємо цибулю, а потім зверху кладемо м’ясо. Накриваємо його шаром з моркви. Зверху овочі солимо і перчимо за смаком, а потім все заливаємо холодною водою. Вона повинна бути вище овочів з м’ясом на 1-2 див.
  • Каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього додаємо гіркий і запашний перець. А також кладемо лавровий лист. Масу накриваємо кришкою і варимо м’ясо на повільному вогні протягом 1,5 годин.
  • Готове м’ясо знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження в бульйоні (на 6-8 годин).
  • У чашку кладемо сметану і майонез, перемішуємо. Горіхи обсушуємо на сухій сковороді і рубаємо на дрібні шматочки. Подрібнюємо підготовлений часник. Нарізані продукти додаємо в заправку і добре перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.
  • М’ясо виймаємо з бульйону. Форму промазуємо соусом і зверху викладаємо м’ясо. Потім знову соус і знову м’ясо. І так до тих пір, поки не закінчиться м’ясо. Отриману заготівлю накриваємо кришкою і ставимо в холодильник ще на 6 годин.
  • Готову закуску перекладаємо на тарілку і прикрашаємо вареною морквою. З неї можна вирізати гарні квіточки. А ще для прикраси можна додати гілочки кропу. Готову закуску можна відразу ж подавати до столу.
  • А ще до святкового столу можна подати шикарні мариновані грибочки. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Мясная закуска «Люкс»Приємного апетиту!