Легкий муссовый торт: низькокалорійна знахідка для ласунів

Мій син у дитинстві завжди повторював фразу: «Чому все корисне таке несмачне»? Тоді я не знала, що йому відповісти.

Але зараз можу сказати точно: корисні страви можуть бути дуже смачними і апетитними. Наприклад, легкий муссовый торт – це чудовий десерт, в якому міститься мінімум калорій. Він стане ідеальним ласощами для всіх ласунів: не тільки подарує море насолоди, але і не додасть зайвих сантиметрів на боках. Зробити його досить просто: найскладніше дочекатися, поки торт настоїться в холодильнику. Така краса стане справжньою окрасою не тільки повсякденного, але й святкового столу.

Необхідні інгредієнти

  • пшеничне борошно – 80 грам;
  • 20 грам порошку какао;
  • 350 грам сметани;
  • 50 г волоських горіхів;
  • один пакетик (10 грам) розпушувача;
  • 220 грам цукрового піску;
  • одне куряче яйце;
  • 500 мілілітрів густого кефіру;
  • 250 грам чорносливу;
  • 20 грам желатину;
  • 10 грам ванільного цукру.

Як приготувати низькокалорійний легкий муссовый торт

  • Пшеничне борошно змішати з розпушувачем, порошком какао, просіваємо через сито в глибоку миску.
  • Рада. Як зробити розпушувач своїми руками, дивіться за посиланням.
  • Додаємо в суху суміш цукровий пісок (120 грам від загальної кількості), подрібнені волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
  • Рада. Волоські горіхи необхідно спочатку обсмажити протягом 10 хвилин на сухій сковороді, потім перекласти в пакет і подрібнити качалкою (не в пил).
  • Кладемо до решти інгредієнтів густу сметану некислу (120 грам), вбиваємо куряче яйце, замішуємо віночком тісто.
  • Форму для випічки (у мене вона діаметром 22 сантиметри) застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, розрівнюємо його силіконової лопаткою.
  • Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
  • Готовий корж охолодити і змащуємо сметаною (30 грам).
  • У чашу блендера викладаємо чорнослив (якщо він сухий, попередньо замочіть на 10 хвилин в окропі), вливаємо 200 мл кефіру, залишки сметани, ванільний цукор.
  • Желатин заливаємо холодною водою, даємо йому набрякнути і розпускаємо на водяній бані (або в мікрохвильовій печі).
  • Після того, як желатин трохи охолоне, відправляємо його в чашу блендера.
  • Ретельно все перемішуємо в блендері до однорідної консистенції.
  • Корж, змащений сметаною, повертаємо у форму (папір прибираємо), заливаємо мусом з чорносливом. Відправляємо в холодильник на 2-3 години.
  • Перед подачею на стіл прикрашаємо десерт: я використовувала авокадо, збиті вершки і листочки м’яти.
  • Легкий муссовый торт стане відмінним десертом для ласунів: і не тільки тих, які дотримуються дієти. Ласощі підкорює з першого разу і дітей, і дорослих. Виявляється, правильне харчування – це пальчики оближеш! Готуйте за рецептами з нашого сайту: і ваше меню буде не тільки корисним, але і смачним.

    Легкий муссовый торт: низкокалорийная находка для сладкоежек

    Приємного вам чаювання і удачі у всіх починаннях.