Які небезпечні м’ясні продукти є в кожному холодильнику?

Деякі види м’ясної продукції можуть стати причиною розвитку різних захворювань через що містяться в них патогенах. Звичайно, не всі види м’яса небезпечні. Але від яких з них точно варто відмовитися – далі в матеріалі.


                                    Какие опасные мясные продукты есть в каждом холодильнике?

“Для початку варто відзначити найбезпечніші варіанти,-розповідає лікар-дієтолог Юлія Чехоніна. – Це стейки, свинячі відбивні та інше цільном’язове м’ясо. Але при цьому органічне м’ясо заражається мікробами точно так же, як і звичайне. Згідно з деякими дослідженнями, органічне м’ясо передає небезпечні патогени з не меншою ймовірністю, ніж неорганічне».

Відносно низький ризик представляють оброблені продукти. Ковбаса і сосиски шкідливі для організму з поживної точки зору, але за рахунок хімічної обробки в них немає небезпечних патогенів.

Згідно зі статистичними даними американських дослідників, курка-найпоширеніше джерело хвороб. Такий стан речей обумовлено декількома факторами: поширеність продукту і способи приготування. Встановлено, що в складках шкіри можуть ховатися патогени.

Яловичий фарш небезпечний тим, що під час подрібнення хвороботворні мікроорганізми з поверхні м’яса виштовхуються в центр. І якщо м’ясо не було схильне до належної термічної обробки, мікробам стає значно простіше потрапити в травний тракт.