Дієтологи розповіли про небезпеку вживання гарячої картоплі.
Виявляється, цей овоч краще вживати в охолодженому вигляді. Справа в тому, що, коли ми їмо гарячу картоплю, всі калорії відкладаються у вигляді жиру на животі.
Крохмаль, який міститься у великій кількості в картоплі, поводиться по-різному під впливом різних температур.
Якщо з’їсти гарячу картоплю, в організм надійдуть швидкі вуглеводи і багато цукру, які відкладуться про запас.
Якщо ж ми їмо картоплю кімнатної температури або охолоджений, то властивості крохмалю змінюються, він стає абсорбентом – тобто всмоктує всі шлаки зі стінок кишечника і виводить все погане з організму.
Дієтологи також відзначили, що відварну картоплю краще їсти на обід, ніж на вечерю.
Варена картопля-їжа досить важка, а, як відомо, перевантажувати підшлункову залозу перед сном не можна.
Дієтологи застерегли любителів поїдати картоплю разом зі шкіркою про небезпеку цієї харчової звички. У шкірці містяться нітрати, які овоч вбирає в себе від добрив. З цієї причини шкірку потрібно обов’язково зчищати.
Фото: Pixabay