Дієтолог розповіла, чому картоплю потрібно їсти холодною 

Дієтологи розповіли про небезпеку вживання гарячої картоплі.

Виявляється, цей овоч краще вживати в охолодженому вигляді. Справа в тому, що, коли ми їмо гарячу картоплю, всі калорії відкладаються у вигляді жиру на животі. 

Крохмаль, який міститься у великій кількості в картоплі, поводиться по-різному під впливом різних температур.

Якщо з’їсти гарячу картоплю, в організм надійдуть швидкі вуглеводи і багато цукру, які відкладуться про запас.

Диетолог рассказала, почему картошку нужно есть холодной 

Якщо ж ми їмо картоплю кімнатної температури або охолоджений, то властивості крохмалю змінюються, він стає абсорбентом – тобто всмоктує всі шлаки зі стінок кишечника і виводить все погане з організму.

Дієтологи також відзначили, що відварну картоплю краще їсти на обід, ніж на вечерю.

Варена картопля-їжа досить важка, а, як відомо, перевантажувати підшлункову залозу перед сном не можна. 

Дієтологи застерегли любителів поїдати картоплю разом зі шкіркою про небезпеку цієї харчової звички. У шкірці містяться нітрати, які овоч вбирає в себе від добрив. З цієї причини шкірку потрібно обов’язково зчищати.

Фото: Pixabay

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.