На жаль, на сьогоднішній день до кінця не вивчені причини виникнення онкологічних захворювань. Тому велику роль в запобіганні розвитку недуги грають регулярні медичні огляди та інші профілактичні заходи, в тому числі правильне і збалансоване харчування.
З одного боку, людині слід стежити за тим, щоб в його раціоні було якомога менше шкідливих позицій: фастфуд, червоне м’ясо, алкоголь. З іншого, необхідно потурбуватися і включенням в щоденне меню продуктів, які знижують ризик злоякісних утворень. Далі в матеріалі розберемо деякі з них.
Горіх
Волоські, бразильські горіхи, мигдаль, фундук і кешью мають в своєму складі поліфеноли, які зміцнюють імунну систему і борються з раком. Крім іншого, в цих продуктах присутні корисні омега-3 жирні кислоти. Якщо говорити образно, то омега – 3 має властивість перекривати кровопостачання пухлини, фактично змушуючи її голодувати.
Томат
У помідорах присутній лікопін, який допомагає з профілактикою злоякісних утворень. Насправді лікопен захищає ДНК від пошкоджень, що допомагає зменшити ризик раку. Раніше проведені дослідження показали, що у чоловіків, які регулярно вживають по 2-3 чашки помідорів два рази в тиждень, на 30% знизився ризик розвитку раку простати.
Фіолетовий картопля
Цей овоч містить природний барвник антоціанін. Як повідомляють вчені, він знищує ракові стовбурові клітини.
Устриця
В їх м’ясі присутні полісахариди і амінокислоти. Ці речовини мають потужну антиоксидантну дію і захищають ДНК від пошкодження вільними радикалами. Вживання устриць може на 90% зменшити пошкодження ДНК.
Чай матчу
Японський порошковий також є перевіреним профілактичним засобом. Згідно з даними останніх досліджень, чай допомагає боротися з раком молочної залози. Грубо кажучи речовини, що містяться в напої, перекривають шляхи до пухлинних клітин, в результаті чого ті не можуть функціонувати і вмирають.