Чому гранола-це не найкорисніший сніданок

Вже протягом декількох років деякі прихильники правильного харчування просувають гранолу як корисний і ситний варіант сніданку. Однак така думка абсолютно помилкова. Справа в тому, що гранола – це запечений продукт, в основі якого пластівці або злакові. Тому навіть якщо її залити молоком, вона буде хрустіти.


                                    Почему гранола - это не самый полезный завтрак

Головне завдання граноли-наситити організм, що їй вдається за рахунок повільних вуглеводів. З цієї причини фахівці з харчування, в основному американські, рекомендують гранолу як снек, заміну повноцінного сніданок, щоб вгамувати голод і заповнити запас енергії.

Однак же вважати цей продукт корисним і будувати на його основі свій раціон не варто. Справа в тому, що гранола має високу калорійність. Вона поєднує в собі повільні і швидкі вуглеводи. Так, в 100 грамах продукту міститься від 350 до 450 кілокалорій. Таким чином, активне її споживання може негативно відбитися на фігурі.

Звичайно, існує спосіб зробити гранолу корисніше. Для цього необхідно додати насіння Чіа, горіхи, насіння соняшнику, гарбуза, льону, кунжут. Вони багаті кальцієм, клітковиною, амінокислотами. Але все ж кращий спосіб отримати максимум користі від граноли – вживати її в міру.