Зелений чай-смачний і корисний напій

Щороку 10 квітня в багатьох країнах світу відзначається День зеленого чаю. Зародилося це свято в Китаї, оскільки в Піднебесній продукт відомий вже більше п’яти тисяч років і став важливою частиною культури і традицій. Цілком закономірно саме сьогодні поговорити про користь чаю для нашого організму.


                                    Зеленый чай - вкусный и полезный напиток

Так, згідно з дослідженнями Американської Медичної Асоціації, вживання зеленого чаю впливає на тривалість життя. Шість років спостережень показали, що на 76% знизилася смертність у любителів цього напою. Причина таких результатів полягає в компонентах зеленого чаю. Його листя мають протизапальні властивості, тому в народній медицині їх застосовують для зниження температури, зупинки кровотечі, лікування ран, хвороб серця і мозку.

Крім того, є велика кількість вітамінів А, З і групи в, які підтримують здоров’я волосся, шкіри, роботу травної, нервової і кровоносної системи, регулюють рівень цукру в крові. Комплекс мікроелементів і амінокислот стимулюють роботу мозку, уповільнюють процеси старіння в організмі. Регулярне, але помірне вживання чаю допомагає нормалізувати вагу, боротися з неприємним запахом з рота.

Однак же домогтися всіх вищеописаних позитивних змін можливо за умови, що людина вибирає якісний продукт. В першу чергу експерти рекомендують вибирати чаї від відомих виробників, це простий спосіб знизити ризики отримати небажані домішки в чаї. Далі-краще орієнтуватися на листовий чай. Колір якісного продукту може варіюватися від сріблястого до темно-зеленого, головне, щоб він був рівномірним.

Ще один важливий аспект-приготування. Використовувати окріп не рекомендується, так як він шкідливий для катехінів, тому максимальна допустима температура води – 90С. але краще, щоб вона була 61-70С, це дозволить зберегти більше корисних властивостей. Також не варто занадто довго заварювати чай, від цього не тільки псується смак, але і втрачаються корисні елементи.